Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Sallai duplájával harcolta ki a hosszabbítást a Freiburg, majd továbbjutott

A csütörtöki kora esti órákban rendezték az Európa-liga legjobb 16 közé jutásért zajló első négy párharcának visszavágóit…

(Photo by Oliver Hardt/Getty Images)

A gól nélküli döntetlenre végződött első mérkőzés után a Freiburg kétgólos hátrányból harcolta ki a hosszabbítást az RC Lens ellen, majd a túlórában 3-2-es győzelmet aratva jutott tovább. A német csapat nem kezdte jól a mérkőzést, hiszen a francia együttes már az első félidő végén 2-0-ra vezetett és jó úton haladt a továbbjufáts felé. Christian Streich csapata azonban nem adta fel és kemény küzdött a második félidőben a felzárkózás érdekében. A 68. percben egy lecsorgó labdát követően Sallai Roland közelről szépített, majd a magyar válogatott szélsője a 93. minutumban a tizenegyespont magasságából bombázta a hálóba a hosszabbítást jelentő találatot. A lendületben lévő Freiburg a túlórában a mindent eldöntő gólt is megszerezte Michael Gregoritsch jóvoltából, így bravúros körülmények között jutott tovább.

Freiburg – RC Lens 3-2 (0-2, 2-2, 3-2, 3-2 ) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Sallai (68., 90+3.), Gregoritsch (99.), ill. Pereira da Costa (28.), Wahi (45+2.)
Továbbjutott: a Freiburg 3-2-es összesítéssel hosszabbítás után

Egy másik hosszabbításban torkolló ütközetben a Sporting Braga hiába győzött 3-2-re, mindez a Qarabag 6-5-ös továbbjutását jelentette. Az azeri csapat a második félidő elején tíz emberre fogyatkozott, majd portugálok az utolsó húsz percben szerzett két góllal 2-0-ra vezettek a rendes játékidő végeztével. A Qarabag közelebb zárkózott, de a 112. percben a Braga tizenegyesből visszaállította a kétgólos különbséget, végül azonban a 122. percben a 19 éves Akhundzade gólja azt jelentette, hogy a Qarabag csak egy góllal maradt alul, ezzel pedig továbbjutott.

Qarabag – Sporting Braga 2-3 (0-0, 0-2, 1-2, 2-3) – hosszabbítás után
Gólszerzők: M. Silva (102.), Akhundzade (120+2.), ill. R. Fernandes (70.), Djalo (83.), Banza (112. – büntetőből)
Kiállítva: Cafarquliyev (57.), ill.
Továbbjutott: a Qarabag 6-5-ös összesítéssel hosszabbítás után

Az első mérkőzés 3-0-s megnyerése után az AC Milan a visszavágó 3-2-es elvesztése ellenére is magabiztosan továbbjutott a Stade Rennes elleni párharcból. A francia együttese háromszor is vezetést szerzett a mérkőzésen, a mesterhármast jegyző Benjamin Bourigeaud a második két gólját tizenegyesből szerezte. A Rossoneri kétszer még kiegyenlített, harmadszor már képtelen volt, de a milánóiak biztos továbbjutása így sem forgott veszélyben.

Stade Rennes – AC Milan 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Bourigeaud (11., 54., 68. – a másodikat és a harmadikat büntetőből), ill. Jovics (22.), Leao (58.)
Továbbjutott: az AC Milan 5-3-as összesítéssel

A Benfica az egygólos hazai siker után egy gól nélküli döntetlennel vívta ki a továbbjutást a Toulouse elleni párharcból. A hazai csapat különösen a második félidőben mindent megpróbált, hogy kiegyenlítse a párharcot, a lisszaboniak azonban hozták a kötelezőt és kiharcolták a következő körben való szereplést.

Toulouse – Benfica 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.
Továbbjutott: a Benfica 2-1-es összesítéssel