Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Joe Hart a szezon végén visszavonul a profi futballtól – HIVATALOS

A korábbi Manchester United és angol válogatott kapus, Joe Hart úgy döntött, az idény végén szögre akasztja a stoplist. 

 (Photo by Rob Casey/SNS Group via Getty Images)

A Celtic jelenlegi és az angol válogatott korábbi hálóőre, Joe Hart bejelentette, hogy a 2023/24-es szezon végén visszavonul a profi futballtól.

A 36 éves Hart leginkább a Manchester Citynél eltöltött 12 évéről ismert, mely klub színeiben 348 alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve.

“Fizikailag remekül érzem magam, olyan jól érzem magam, amennyire csak lehet a koromhoz képest”

– mondta Hart csütörtökön, amikor megerősítette visszavonulását.

“De tisztában vagyok vele, hogy az idő senkire sem vár, és nem akarom, hogy a testem küldjön nyugdíjba, így ez volt az egyik legfontosabb tényező. Nyilvánvaló, hogy sokat gondolkodtam ezen, mivel rengeteg kulcsfontosságú tényező volt, amit számításba kellett vennem, de azt hiszem, most jött el az ideje, hogy meghozzam a döntést.”

A 75-szörös angol válogatott Hart, két Premier League-címet nyert a Cityvel, és négy szezonban is elnyerte a bajnokság Aranykesztyűjét a legtöbb gól nélkül lehozott mérkőzésért.

Az angol kapus a Shrewsbury Townnál kezdte pályafutását, mielőtt 2006-ban a Cityhez került. A 2009/10-es szezont a Birmingham Citynél töltötte kölcsönben, miután korábban a Tranmere Roversnél és a Blackpoolnál is megfordult, majd 6 évig védett a Cityben, ahol 2016 augusztusában lépett utoljára pályára, mielőtt az olasz Torino, illetve a West Ham United kölcsönjátékosa lett volna. Hart ezt követően két szezonon keresztül a Burnley csapatában játszott, mielőtt a 2020/21-es szezont a Tottenham Hotspurnél töltötte volna. A hálóőr 2021 nyarán csatlakozott a skót Celtichez, és azóta öt trófeát nyert a csapattal, köztük két bajnoki címet.

Brendan Rodgers, a Celtic főnöke szerint Hart “nagyon fog hiányozni a csapatnal”, mivel a Glasgow-ban töltött három  szezonja alatt “zseniális teljesítményt” nyújtott a skót klubnál.

Hart 2017-ben lépett utoljára pályára nemzetközi szinten, miután 2010 és 2016 között négy egymást követő nagy tornán képviselte Angliát.