Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pep Guardiola: “Egyszer szeretnék egy válogatottat irányítani”

Az angol labdrúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City menedzsere, Pep Guardiola arról mesélt, milyen beteljesületlen álmai vannak még a karrierjében. 

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola elmondta, hogy egyszer a jövőben szeretne szövetségi kapitány is lenni, mielőtt visszavonul az edzősködéstől. Az 53 éves szakember nyolc éve irányítja a Cityt, és 14 trófeát nyert a csapattal ez idő alatt. Guardiola szerződése 2025 nyarán jár le az angol klubbal.

“Egy válogatott. Szeretnék egy válogatottat edzeni egy világbajnokságra vagy egy Európa-bajnokságra. Szeretném ezt”

– nyilatkozta a spanyol edzp az ESPN-nek.

Arra a kérdésre, hogy van-e preferenciája, melyik országot irányítaná, hozzátette:

“Nem tudom, ki akarna engem! Ahhoz, hogy egy válogatottnál dolgozz, akarniuk kell téged, akárcsak egy klubnál. Szeretném átélni azt, hogy milyen egy világbajnokság, vagy egy Európa-bajnokság, vagy egy Copa América, vagy bármi is legyen az. Szeretném ezt. Nem tudom, mikor lesz ez, hogy talán öt, tíz, tizenöt év múlva, de szeretném átélni azt, hogy szövetségi kapitányként részt vehessek egy világbajnokságon.”

A Premier League második helyén álló Manchester City, amely négy pontra van a listavezető Liverpooltól, legközelebb szombaton a Bournemouth ellen lép pályára a Vitality Stadionban.