Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egykori argentin legenda fia szerződött az Inter Miamihoz – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az MLS-ben szereplő Inter Miami szerződtette a fiatal argentin középpályást…

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Az Inter Miami együttese megerősítette, hogy 2027-ig szóló szerződést kötött az Argentinos Juniors tehetséges középpályásával, Federico Redondóval, akinek a megállapodása opcióval 2028-ig meghosszabbítható lesz.

A 21 éves védekező középpályás a 2022-es felnőttek közti bemutatkozása óta 58 tétmérkőzést játszott a Bicho első csapatának színeiben, melyeken két-két gól és gólpassz került a neve mellé. Redondo még egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára az újonnan elrajtolt 2024-es kiírásban, mivel az elmúlt hetekben a dél-amerikai olimpiai selejtezőtornán tartózkodott az argentin U23-as válogatott tagjaként. A fiatal játékos évek óta meghatározó szereplője a különböző korosztályos nemzeti csapatoknak.

A tehetséges labdarúgó édesapja, Fernando Redondo annak idején 1994 és 2000 között emlékezetes éveket töltött el a Real Madrid alkalmazásában, majd később az AC Milan labdarúgója volt, de akkor már jobbára sérülésekkel bajlódott. Az argentin közvélemény hosszú ideje élénk érdeklődéssel kísérte figyelemmel Federico fejlődését, aki egyelőre az európai átigazolás helyett az MLS-be készül áttenni a székhelyét.

A Lionel Messi érkezése óta számtalan ex-Barcással kiegészített Inter Miami a nagynevű érkezők mellett több fiatal argentin játékossal is megerősítette a keretét, tavaly Tomás Avilés (Racing Club) és Facundo Farías (Colón) igazolt a floridaiakhoz.

A kiszivárgott híresztelések szerint a floridai egyesület 8 millió dollár körüli átigazolási díjat fizet az argentin csapatnak.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!