Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Osztrák Bundesliga: kinyílt a gólcsap, hetet gurított a Salzburg a sereghajtónak

Az osztrák bajnokság (Bundesliga) hétvégi, 20. fordulójában az éllovas Red Bull Salzburg a sereghajtó Austria Lustenau együttesét fogadta…

A Red Bull Salzburg még a vártnál is simábban intézte el a liga utolsó Austria Lustenaut, ugyanis 7-0-s hazai győzelmet aratott. A Salzburg semmit nem bízott a véletlenre és Fernando már a negyedik percben vezetéshez juttatta az övéit. Nem sokkal később a vendégek öngólt vétettek, majd Maurits Kjaergaard találata után Fernando elérte a duplát, így az első félóra végeztével már 4-0 volt az állás. A szünet után az izraeli tehetség, Oscar Gloukh növelte tovább az előnyt, majd az utolsó húsz percen belül Karim Konate a cserepadról beszállva volt eredményes. Ezzel még mindig nem volt vége a mészárlásnak, a Lustenau a hajrában újabb öngólt szerzett, így két gólt maga szerzett a salzburgiak hét találata közül.

Az előző két döntetlenje után a Salzburg kiütéses győzelemmel jelentkezett, így jelenleg öt ponttal vezeti a bajnokságot a Sturm Graz előtt, amely azonban a hétvégi meccsét még nem játszotta le.

Red Bull Salzburg – Austria Lustenau 7-0 (4-0)
Gólszerzők: Fernando (4., 32.), Lins (13. – öngól), Kjaergaard (18.), Gloukh (54.), K. Konate (72.), Maak (88. – öngól), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore