Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: új szerződést írt alá a Lazio kulcsjátékosa! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Lazio együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy új szerződést írt alá a csapat kulcsjátékosa, Ivan Provedel.

(Photo by Domenico Cippitelli/NurPhoto via Getty Images)

Hosszú ideje pletykálták, hogy a Lazio vezetősége szeretne új szerződést kötni meghatározó játékosával, Ivan Provedellel. A 29 éves játékos tavaly nyáron érkezett az olasz fővárosba a Speziától 2,55 millió euró ellenében. Provedel az első szezonját a kispadon kezdte Luis Maximiano mögött, ám miután vetélytársát az első forduló 6. percében kiállították, ezt követően Provedel kirobbanthatatlan lett a kapuból. Ráadásul a rutinos kapus kiváló szezont produkált első Laziós évében, hiszen ő hozta le a legtöbb kapott gól nélküli mérkőzést, amivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Lazio a második helyen zárta az idényt, továbbá őt választották meg a Serie A legjobb kapusának a 2022/23-as kiírásban. Provedel a most futó idényben is kiváló teljesítményt nyújt, ráadásul ebben a szezonban gólt is szerzett az Atlético Madrid elleni BL meccs véghajrájában. Nem meglepő módon a kapus teljesítményét egy új szerződéssel szerette volna meghálálni a vezetőség, erre pedig sor is került, a tegnap esti órákban ugyanis a Lazio hivatalos oldalán közzétette a hírt, miszerint új megállapodást kötöttek Provedellel. Némileg tán meglepő, hogy a szerződés hossza nem változott, a kapust ugyanúgy 2027 nyaráig köti a megállapodása a csapathoz, viszont a fizetése jelentősen megemelkedett, ugyanis az eddigi éves 1,2 millió euró helyett 2 millió euró fog keresni évente a hírek szerint.

Ivan Provedel a Lazio színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 79 mérkőzésen lépett pályára, amelyekből 35-öt kapott gól nélkül hozott le. Piaci értékét 14 millió euróra teszi a transfermarkt.