Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerb Szuperliga: idegenbeli sikert aratott a Topolya

A szerb bajnokság (Szuperliga) 16. fordulójában az előző kiírásban ezüstérmes Topolyai SC szombaton az utolsó előtti helyezett Zeleznicar Pancevo otthonába látogatott…

 

A harmadik helyezett Topolyai SC küzdelmes mérkőzésen diadalmaskodott 3-2-re a Zeleznicar Pancevo vendégeként. A vajdságiak hamar magukhoz ragadták a vezetést Aleksandar Cirkovic találatának köszönhetően, melyre a hazaiak rögtön válaszolhattak volna, azonban Pavlov potenciális egyenlítő gólját a videóbíró kezezés miatt érvénytelenítette. Az első húsz perc végéhez közeledve a TSC növelni tudta előnyét, a második találat Aleksa Pejic nevéhez fűzödött. A vendégek aktívan futballoztak és magabiztosan őrizték 2-0-s előnyüket a félidő végeztével. A szünet után hiába igyekezett jobban a házigazda, és hiába harcolt ki tizenegyest, nem tudtak szépíteni. Negyedóra elteltével Aleksandar Cirkovic önmaga második, csapata harmadik gólját is megszerezte, így kezdett eldőlni a találkozó. Ezt már a Zeleznicar nem hagyta annyiban és alig két minutummal később Strahinja Jovanovic szépített. A vendégek sokáig 3-1-re vezettek és úgy tűnt, hogy ez lehet a végeredmény, azonban a haziaak egy újabb góllal szorossá tették a közvetlen végjátékot, de egyenlíteni már képtelenek voltak, így a TSC három ponttal gazdagodott.

Az idényben továbbra is csak két vereséggel álló Topolyai SC megerősítette a harmadik helyét két belgrádi gigász mögött, a dobogó harmadik fokán 11 ponttal előzi meg a negyedik Csukaricskit.

Zeleznicar Pancevo – Topolyai SC 2-3 (0-2)
Gólszerzők:
Jovanovic (61.), Kahvic (90.), ill. Cirkovic (4., 59.), Pejic (19.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore