Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a veterán argentin középpályás – HIVATALOS

Az egyszeres argentin válogatott középpályás szögre akasztotta a stoplist…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A Newell’s Old Boys-hoz ezer szállal kötődő rutinos argentin középpályása, Pablo Pérez bejelentette, hogy befejezi aktív pályafutását.

A 38 éves védekező középpályás néhány nappal ezelőtt még pályára lépett az Inter Miami elleni felkészülési mérkőzésen, melyet követően azonban szögre akasztja a stoplist. A rosáriói származású Pérez a NOB nevelése volt, a felnőtt csapatot első ízben 2006 és 2014 között erősítette, 2013-ban bajnoki címet nyert a gárdával. Menet közben kölcsönben az ecuadori Emelec és az Unión Santa Fé futballistája volt, majd átmenetileg Európában is kipróbálta magát, amikor a 2014-2015-ös szezonban a spanyol Málagában szerepelt.

Pérez ezt követően a Boca Juniorshoz tért haza, mellyel két bajnoki címet és egy argentin kupát nyert 2015 és 2018 között, miközben elvesztették a 2018-as Libertadores-kupa-döntőt a River Plate ellen. A Bocától való távozása után az Independientében játszott, majd 2020-ban tért vissza a Newell’s-hez, melyet tavaly év végéig szolgált.

Pérez a két megszakítás alatt együttesen 223 mérkőzésen lépett pályára a piros-feketék színeiben.

A 2024-es idényt megelőzően a szintén argentin élvonalbeli Sarmiento Juninhoz igazolt, azonban sérülései miatt eddig mindössze három mérkőzésen jutott epizódszerephez.

Pérez annak idején 2018-ban meghívást kapott az argentin válogatottba, egy barátságos mérkőzésen csereként lépett pályára.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!