Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: a Club América egy korai góllal győzte le a listavezetőt – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2024-es Clausurájának 8. fordulójában vasárnapra virradóra a Club América és a Cruz Azul vívott fővárosi rangadót egymással…

(Photo by Agustin Cuevas/Getty Images)

A mexikói bajnokság (Liga MX) hétvégi fővárosi rangadóján a rekordbajnok Club América 1-0-s győzelmet aratott a listavezető Cruz Azul ellen a két csapat közös otthonában, az Estadio Aztecában. A hazaiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést és már az első öt percen belül megszerezték a vezetést, amikor H. Martín indításából Julián Quinones lépett ki ziccerben, melyet magabiztosan lőtt a hosszú sarokba. Néhány perccel később J. Quinones egy látványos fejessel tovább növelhette volna csapata előnyét, azonban les miatt nem adták meg a gólt, majd negyedóra elteltével Valdes is lesről pofozott be egy kipattanót, a félidő derekánál pedig J. Quinones újabb gólját nem adták meg les miatt. A Cruz Azul kitámadott és óvatlanul védekezett, így az América sorban alakíthatta ki a helyzeteket. A változatosság kedvéért a szünet előtt J. Quinones egy újabb érvénytelen gólt szerzett, de ennél a találatnál ő is tudta, hogy lesen volt. A második félidőben a Cruz Azul előtt több egyenlítési lehetőség adódott, a próbálkozások ellenére azonban képtelenek voltak bevenni Malagón kapuját. A hajrá izgalmasan telt, mindkét csapat betalálhatott volna, azonban újabb gól nem esett, az América egygólos sikert aratott.

A címvédő így két nyeretlen meccs után győzött újból és egyetlen pontra megközelítette az élen álló Cruz Azult, amely egymást követő hat megnyert bajnoki után talált ismét legyőzőre.

Club América – Cruz Azul 1-0 (1-0)
Gólszerző: J. Quinones (4.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore