Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Osztrák Bundesliga: a zöld-fehérek simán nyerték a bécsi derbit

Az osztrák bajnokság (Bundesliga) hétvégi, 20. fordulójában rendezték a Rapid Wien és az Austria Wien bécsi örökrangadóját…

(Photo by Thomas Pichler/SEPA.Media /Getty Images)

A két bécsi rivális vasárnapi rangadója a vártnál simábban alakult, ugyanis a Rapid Wien már az első félidőben kialakította a találkozó 3-0-s végeredményét az Austria Wien ellen. A mérkőzést aktívabban kezdő hazaiak a 18. minutumban Matthias Seidl jóvoltából szereztek vezetést. Két perccel később az első találatnál gólpasszt vállaló Guido Burgstaller maga is eredményes tudott lenni, mellyel csapata idejekorán kétgólos előnyre tett szert. Az Austria csak ezt követően adott először életjelet magáról, de mielőtt megkezdhették volna a felzárkózást, nem sokkal a szünet előtt Marco Grüll a harmadik Rapid-gólt is elhelyezte Kos kapujában. A három pont sorsa ezzel eldőlt, az Austria a második félidőben hiába próbálkozott, még csak a szépítés sem jött össze.

Győzelmével a Rapid a középmezőnyben már négy ponttal előzi meg az Austriát és két fordulóval az alapszakasz vége előtt közel került ahhoz, hogy bebiztosítsa helyét a felsőházi rájátszás mezőnyében.

Rapid Wien – Austria Wien 3-0 (3-0)
Gólszerzők: Seidl (18.), Burgstaller (20.), Grüll (40.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore