Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Messi mentett pontot az Inter Miaminak LA-ben – videóval

Az MLS nyitó hétvégéjének vasárnapról hétfőre virradóra esedékes mérkőzésén a Los Angeles Galaxy fogadta az Inter Miamit…

(Photo by Sean M. Haffey/Getty Images)

A Los Angeles Galaxy és az Inter Miami egy hajrábeli gólváltásnak köszönhetően 1-1-es döntetlent játszott egymással. A hazaiak már az első negyedórán belül megszerezhették volna a vezetést, az újonnan igazolt Paintsil által kiharcolt tizenegyest azonban Puig kihagyta, miután sarokra menő lövését Callender védte. A hazaiak ezt követően is lendületben maradtak és az Inter Miami kapusának több nagy védésre is szüksége volt ahhoz, hogy megóvja kapuját a góltól. Mivel a Galaxy próbálkozásai nem vezettek sikerre, az első játékrész gól nélküli döntetlennel zárult. A szünet után Messi révén már a vendégeknek is voltak próbálkozásaik, de a kaliforniai gárda játszott fölényben és továbbra is több alkalommal nyílt lehetősége a vezetés megszerzésére. Callender kapus azonban hibátlanul védte a kapuját és a kapufa is segítette őt. Negyedórával a vége előtt a hazaiak már megszerezték a vezetést egy lendületes támadás végén Callender védett egy távoli lövést, azonban a kipattanót M. Delgado játszotta középre, melyből Dejan Joveljic volt eredményes. Az Inter Miami igyekezett az egyenlítésért, a Galaxy azonban több veszélyes kontrát vezetett. A 87. percben a hazaiak M. Delgado második sárga lapja után tíz emberre fogyatkoztak. A 92. percben Jordi Alba és Lionel Messi összjátékát követően előbbi bal oldali beadásából utóbbi a kapu elé érkezve a léc alá bombázott és kiegyenlítette a mérkőzés állását. A hajrában azonban többre már nem volt idő, az Inter Miami egy pontot megmentett idegenben.

Az Inter Miami így az első két mérkőzésén négy pontot szerzett, Messi pedig az első találkozón kiosztott gólpassza után az első találatát is megszerezte az MLS 2024-es idényében.

Los Angeles Galaxy – Inter Miami 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Joveljic (75.), ill. Messi (90+2.)
Kiállítva: M. Delgado (87.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore