Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: hazai győzelemmel vette vissza az első helyet a Galatasaray

A török bajnokság (Süper Lig) hétfő esti mérkőzésén a forduló előtti éllovas Galatasaray az Antalyaspor együttesét fogadta…

(Photo by Ahmad Mora/Getty Images)

A Galatasaray hazai környezetben 2-1-es győzelmet aratott az Antalyaspor felett, ezzel visszavette a vezetést a Süper Lig tabellájának élén. A hazaiak semmit nem bíztak a véletlenre és azonnal aktívan kezdték a találkozót. Az első tíz perc végeztével a vezetést is meg tudták szerezni Kerem Aktürkoglu találatával, aki egy tizenegyest értékesített biztos lábbal. A Galata továbbra is veszélyesen futballozott, azonban az első játékrész második felében a vendégek egyre többször jöttek ki a szorításbó és alakítottak ki ígéretes helyzeteket az isztambuliak kapuja előtt. Az első félóra végén az Antalyaspor ki is tudott egyenlíteni, amikor Kaluzinski bejátszásából Sander van de Streek juttatta a játékszert közelről a hálóba. Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, mert az első félidő ráadásában Kerem Aktürkoglu szerzett újabb gólt. Elsőre ugyan nem adták meg a kipattanóból szerzett találat, a VAR azonban megerősítette, hogy nem volt lesen. A második félidőben az Antalyaspor becsülettel próbálkozott az egyenlítésért, a Galata azonban visszaverte a támadásokat és a lefújásig megőrizte egygólos előnyét.

Mindez azt jelentette, hogy a címvédő visszavette a kétpontos előnyét a Süper Lig élén a Fenerbahcétól, míg az immár öt forduló óta nyeretlen Antalyaspor a kilencedik helyen tartózkodik.

Galatasaray – Antalyaspor 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Aktürkoglu (12., 45+1. – az elsőt büntetőből), ill. van de Streek (33.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore