Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: hét mérkőzés után menesztették az új edzőt – HIVATALOS

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) mezőnyében szereplő fővárosi csapat az új kiírás 7. fordulóját követően megköszönte vezetőedzője munkáját…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az argentin első osztályú Platense bejelentette, hogy menesztette posztjáról a téli szünetben kinevezett vezetőedzőjét, Sebastián Grazzinit.

A 42 éves egykori középpályás a Racing Club tartalékcsapatát irányította, majd tavaly októbertől év végéig Fernando Gago távozása után az első csapat vezetését vette át megbízott edzőként. Grazzini újból fel tudta rázni a gödörbe kerülő csapatot, és bár megnyerték a csoportjukat a Copa de la Liga Profesional alapszakaszában, a rájátszás negyeddöntőjében rögtön kiestek a későbbi győztes Rosário Centrallal szemben.

Ugyanakkor Grazzini irányításával a Calamares mérsékelten kezdte az új szezont, a Copa de la Liga Profesional január végén rajtolt kiírásának első hét fordulójában csak egyetlen mérkőzést nyertek meg három-három döntetlen és vereség mellett. Ezzel a csapat a 14 csapatos csoportja 11. helyén tanyázik.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!