Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie B: a korai vezetés ellenére döntetlent játszott az éllovas Parma – videóval

Az olasz másodosztályú bajnokság (Serie B) hétközi fordulójának kedd esti mérkőzései között a listavezető Parma a középmezőnyben tanyázó Cosenzát fogadta…

(Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)

A Serie B tabelláját magabiztos előnnyel vezető Parma némi meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott a Cosenza elleni kedd esti hazai bajnokin. A házgazda “sonkások” már a második percben megszerezték a vezetést, miután egy előre ívelt szabadrúgás után a lecsorgó labdát a francia Wylan Cyprien jó húsz méterről vágta a hálóba. A hazaiak a folytatásban is többet támadtak, de a déli vendégek előtt is több lehetőség adódott az ellentámadások révén. Egy darabig kimaradtak Antonucciék helyezetei, azonban az első játékrész hajrájában Caio jobb oldali szögletét követően az előre húzódó gólerős hátvéd, Michele Camporese fejelt közelről védhetetlenül Chichizola kapujába. Kisvártatva akár a vezetést is megszerezhették volna, ugyanis Tutino a kapufára fejelt. Az első játékrész 1-1-es döntetlennel zárult. A Lupi a szünet után is lendületesen futballozott és akár a vezetést is átvehette volna, a Parma kapusa azonban remek védéseket mutatott be a gólvonal előtt. A vendégek kezdeti lendületét követően a Parma szép lassan a második félidőben is átvette az irányítást, és helyzeteket alakított ki, betalálni azonban képtelen volt. A játékrész derekánál a “sonkások” magyar válogatott hátvédje, Balogh Botond tíz percben belül két sárga lapot kapott egy-egy elkésett becsúszásért, így tíz emberre fogyatkozott a csapata. A hajrában mindkét oldalon ajtó-ablak lehetőségek maradtak ki, így bár mindketten nyerhettek volna, végül a két csapatnak be kellett érnie az egy-egy ponttal.

A Parma a pontvesztés ellenére hatpontos előnnyel vezeti a bajnokságot a tavalyi élvonalbeli kieső Cremonese előtt, míg a feljutásért folyó küzdelemben hét pont az előnye a harmadik Comóval szemben.

Parma – Cosenza 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Cyprien (2.), ill. Camporese (40.)
Kiállítva: Balogh B. (73.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore