Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: továbbjutott a Liverpool és a Chelsea, búcsúzott a Brighton! – eredmények

Bejutott az FA-kupa negyeddöntőjébe a Chelsea, a Manchester United, a Liverpool és a Wolverhampton, míg a Leeds United, a Nottingham Forest, a Brighton és a Southampton számára véget ért a kupasorozat. 

A vezetést nagy meglepetésre a Leeds szerezte meg, a 8. percben Sánchez nem a mezőnybe rúgta ki a labdát, hanem Disasihoz passzolt. A francia védő Caicedot szerette volna megjátszani, aki elől viszont elvették a labdát, majd a fiatal Mateo Joseph a kapuba lőtt. A válasz viszont viszonylag gyorsan érkezett a Chelsea részéről, a 15. percben egy remek támadás végén Nicolas Jackson volt eredményes. Mauricio Pochettino legénysége még az első félidőben fordított, a 37. percben Sterling átadása után Mudryk vette be a Leeds kapuját. A második játékrész első felében egyenlített a vendég együttes, az 59. percben Anthony beadását követően ismét Joseph talált be, de ezúttal fejjel. A Chelsea végül a 90. percben szerezte meg a továbbjutást érő gólt, Enzo Fernández passza után a csereként beállt Conor Gallagher volt eredményes. 

Chelsea – Leeds United (II.) 3-2 (2-1)
Gólszerzők:
Jackson (15.), Mudryk (37.), Gallagher (90.) ill. Joseph (8., 59.)

Egy véghajrában szerzett góllal jutott tovább a negyeddöntőbe a Manchester United. A 89. percben Bruno Fernandes ívelt a kapu elé szabadrúgásból, melyet követően Casemiro bólintott a hálóba.

Nottingham Forest  – Manchester United 0-1 (0-0)
Gólszerzők:
ill. Casemiro (89.)

A Wolverhampton egy rendkívül korai találattal ejtett ki az FA-kupából a Brightont és ment tovább a negyeddöntőbe. A 2. percben Bellegarde adott középre, a beadásra érkező Mario Lemina gyakorlatilag becsúszva szerezte meg a labdát Estupinan elől, majd fektében a hálóba lőtt. 

Wolverhampton – Brighton 1-0 (1-0)
Gólszerzők:
Lemina (2.) ill.

A vezetést még az első félidő végéhez közeledve szerezte meg a Liverpool, a 44. percben Koumas vette be a Southampton kapuját 16 méterről. A második játékrészben még további két gólt jegyzett Klopp csapata, ráadásul a csereként beállt, mindössze 18 esztendős Jayden Danns duplázott. A 73. percben Elliott ugratta ki remek ütemben, majd az ifjú csatár nagyon okosan átemelte a labdát a kapus felett. A 88. percben pedig Bradley lövését még hárította Lumley, majd a kipattanót Danns már a hálóba juttatta.

Liverpool – Southampton (II.) 3-0 (1-0)
Gólszerzők:
Koumas (44.), Danns (73., 88.) ill.