Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA Ifjúsági Liga: a Real Madrid a Leipzig kiejtésével jutott tovább

A keddi három mérkőzés után a szerdai napon bonyolították le a többi találkozót az UEFA Ifjúsági Liga nyolcaddöntői során…

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

Az Olympiakosz Pireusz U19 kétgólos hátrányból egyenlített 2-2-re az RC Lens U19 ellen, majd tizenegyenesrúgásokkal a továbbjutást is kiharcolta. A francia gárda a második félidő elején már 2-0-ra vezetett házon kívül, a görögök azonban nem adták fel és rövid időn belül eltűntették a kétgólos hátrányt. A tizenegyespárbaj során a hazaiaknál mind a négy lövő betalált, míg a Lens-nál ketten is hibáztak, így dőlt el a párharc továbbjutójának sorsa.

Olympiakosz Pireusz U19 – RC Lens U19 2-2 (0-1) – tizenegyesekkel: 4-2
Gólszerzők: Kostoulas (58. – büntetőből), Pnevmonidis (62.), ill. Sishuba (19.), R. Fofana (52.)

Ugyancsak tizenegyesekkel harcolta ki a továbjbutást az AC Milan U19 együttese a Sporting Braga U19 ellen a rendes játékidő 2-2-es döntetlenje után. A milánói fiatalok már az első félidőben megszerezték a vezetést a korábban büntetőt hibázó Diego Sia jóvoltából, majd miután a portugálok a második etap derekánál kiegyenlítettek, öt perccel később visszavették a vezetést. Ennek ellenére a továbbjutást nem tudták kiharcolni a rendes játékidőben, mert a 95. percben a Sporting ismét egalizált. A szétlövések során viszont a vendégek soraiból ketten is hibáztak, így az AC Milan fiataljai egyedüli olasz csapatként tovább folytatták menetelésüket.

AC Milan U19 – Sporting Braga U19 2-2 (1-0) – tizenegyesekkel: 4-2
Gólszerzők: Sia (24.), Zeroli (71.), ill. D. Rodrigues (66.), Furtado (90+5.)

Némi meglepetésre a Nantes U19 egy korai góllal 1-0-ra felülmúlta és kiejtette a Red Bull Salzburg U19 csapatát, amely hagyományosan erős együttessel rendelkezik. Az osztrákok hiába játszottak fölényben a találkozó jelentős részében, nem tudtak betalálni, így a “kanárik” korai gólja elég volt a továbbjutáshoz.

Red Bull Salzburg U19 – Nantes U19 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. M. Gomes (19.)

Eközben a Bayern München U19 3-2-es győzelemmel jutott tovább a Feyenoord U19 elleni párharcból, miután a bajorok az első félidő végeztével már 3-0-ra vezettek. A találkozó első felében úgy tűnt, hogy a házigazda simán nyerhet, hiszen 45 perc után már három góllal vezetett. A folytatásban azonban tíz perc sem telt el és a rotterdamiak visszazárkóztak egyetlen gólra, így a mérkőzés hátralévő része rendkívül kiegyenlítetten alakult. A Feyenoord bár nyomott a harmadik gólért, képtelen volt egyenlíteni, így egy gól a lefújásig megmaradt a Bayern előnyéből, amely elegendő volt a továbbjutáshoz.

Bayern München U19 – Feyenoord U19 3-2 (3-0)
Gólszerzők: Wimmer (20.), J. Fernández (28.), Demircan (45.), ill. Rust (52.), Giesthove (55.)

A végső győzelemre is esélyesnek tartott Real Madrid U19 félidőnként lőtt egy-egy góllal harcolta ki a továbbjutást az RB Leipzig U19 elleni 2-0-s sikerrel. Álvaro Arbeloa csapata az első játékrész derekánál vette magához az előnyt, majd a lipcseiek sokáig nyomtak az egyenlítésért, a lehetőségek azonban kimaradtak, a hajrában pedig a Real egy újabb góllal lezárta a továbbjutás kérdését.

Real Madrid U19 – RB Leipzig U19 2-0 (1-0)
Gólszerzők: G. García (24.), C. Perea (81.), ill.

UEFA Ifjúsági Liga, a negyeddöntők párosításai

Bayern München U19 – Olympiakosz Pireusz U19
Nantes U19 – FC Köbenhavn U19
Mainz U19 – FC Porto U19
AC Milan U19 – Real Madrid U19