Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A La Liga elnöke azt szeretné, ha Mason Greenwood a következő szezonban is a spanyol bajnokságban játszana

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) elnöke, Javier Tebas örülna annak, ha a következő szezonban is a Getaféban játszana a Manchester United játékosa, Mason Greenwood.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

A La Liga elnöke, Javier Tebas azt szeretné, ha Mason Greenwood Spanyolországban maradna.

Az angol átmadó a nyári átigazolási időszak utolsó napján csatlakozott a Getafe csapatához, miután a Manchester United egy klubon belüli vizsgálat lezárását követően úgy döntött, hogy kölcsön adja őt. Ez a nyomozás 2023 februárja óta folyt ellene, amikor az angol koronaügyészség megszüntette az ellene nemi erőszak kísérlete, testi sértés és kényszerítés miatt indított eljárást. Greenwood tagadta az összes állítólagos bűncselekményt.

“Talán a körülmények megkönnyítették, hogy ide igazoljon, de ő egy nagyszerű játékos, és ehhez nincs más hozzáfűznivalóm”

–  nyilatkozta Tebas a Financial Times Business futballcsúcson.

“Játékosként nagyon jól teljesít a Getafénál, és remélem, hogy a jövőben is sikeres lesz, és továbbra is a spanyol bajnokságban játszik majd, mert ez mindig jó tesz a ligának. Ha valakit nem ítélnek el, mit kellett volna tennünk? Erre vannak a bíróságok. Nem az én dolgom, hogy részletesen ismerjem az ügyét. Ő is csak egy játékos.”

A Getafe szeretné megtartani Greenwoodot – akár véglegesen, akár kölcsönbe -, míg a Barcelona egyike azon kluboknak, amely figyelemmel kíséri a teljesítményét. Az MU új kisebbségi tulajdonosa, Sir Jim Ratcliffe a múlt héten újra megnyitotta a vitát Greenwood United-karrierjéről, mivel az új vezetőség még nem döntött arról, hogy a csatár visszatérjen-e a klubhoz.

A 22 éves játékos eddig 25 alkalommal lépett pályára a Getafe színeiben minden sorozatot figyelembe véve, és 7 gólt szerzett.