Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: mégsem akarják, hogy Hansi Flick legyen Xavi utódja – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szerint bár eddig úgy tűnt, Hansi Flick lehet a Barcelona új edzője, most mégis meggondolhatta magát a katalán gárda a német edző tapasztalatai miatt.

(Photo by ANP via Getty Images)

Eddig a Bayern München és a német válogatott korábbi edzője, Hansi Flick volt a legnagyobb favorit Xavi utódjának a Barcelonánál, miután a spanyol edző a szezon végén leköszön a posztjáról. A spanyol Marca információi szerint azonban a katalán gárdának állítólag vannak kétségei azzal kapcsolatban, hogy a német tréner lenne a megfelelő ember a feladatra. A Barcelona azt szeretné, ha a következő edzőjének több ország bajnokságából lenne tapasztalata, ezt pedig Flick nem tudja jelenleg felmutatni.

A spanyol lap beszámolója még rámutat Deco, a katalánok sportigazgatójának néhány közelmúltbeli megjegyzésére is, ami arra utalt, hogy a más bajnokságokban szerzett tapasztalat elengedhetetlen.

“Stílustól függetlenül a Barcának megvan a maga futballja és játékmódja, amit az edzők ismernek. Nekem nem voltak német edzőim, de volt holland, olasz és brazil is”

– mondta a Deco a Catalyuna Radiónak.

“A nemzetiség nem számít. Az számít, hogy ismerje más országok futballját és több helyen is edzősködjön. A minőség, az ambíció is számít…”

Flick eddig csak Németországban dolgozott, eltekintve egy rövid ausztriai kitérőtől, amit a Red Bull Salzburgnál töltött asszisztensként, és úgy tűnik, hogy ez a Barcelona számára problémát jelenthet.

A katalánok Flick mellett a Brighton & Hove Albion edzőjét, Roberto de Zerbit is kiszemelte magának, azonban a hírek szerint nincs elég pénzük arra, hogy kifizessék az olasz edző szerződésében szereplő kivásárlási árat.