Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eltiltással és pénzbüntetéssel sújtották az ágyékára mutogató Cristiano Ronaldót – videóval

Nem maradt büntetlenül Cristiano Ronaldo tette, aki az ellenfél szurkolói felé tett félreérthető mozdulatokat, amikor azok Lionel Messi nevét skandálták.

Cristiano Ronaldo egymeccses eltiltást kapott, miután az Al-Nasszr 3-2-es győzelmét követően obszcén gesztust tett az Al-Shabab szurkolói felé.

A Szaúdi Labdarúgó-szövetség (SAFF) fegyelmi és etikai bizottsága azt követően hozta meg a döntést, hogy a 39 éves játékos a videofelvételeken jól láthatóan a fülét az Al-Shabab szurkolóinak irányába irányítja, rájuk csücsörít, majd többször előre nyomja a kezét az altestének közelében. Az interneten terjedő felvételen “Messi” skandálás hallatszott, utalva Ronaldo és az argentin labdarúgó Lionel Messi régóta tartó rivalizálására.

Ronaldót emellett 10 000 szaúdi riál (970 ezer forint) megfizetésére kötelezték, valamint további 20 000 szaúdi riál (1,9 millió forint) megfizetésére az Al-Shababnak a panaszbejelentések okozta költségeinek fedezésére. A bizottság hozzátette, hogy a döntés ellen nem lehet fellebbezni, ami azt jelenti, hogy Ronaldo kihagyja az Al-Nasszr csütörtöki, Al-Hazem elleni szaúdi profiliga-összecsapást.

2023 áprilisában Ronaldo az Al-Nasszr Al-Hilal elleni kétgólos vereségét követően a nemi szervét fogdosta, és ahogy a jelenleg szóban forgó esetnél, ott is “Messi” nevének skandálása volt hallható a felvételeken. Az Al-Nasszr akkor azt mondta, hogy a portugál válogatott játékos ágyéksérülést szenvedett azon a mérkőzésen.

Ronaldo ebben a szezonban 35 mérkőzésen 34 gólt szerzett a szaúdi klubban, amely a második helyen áll a szaúdi bajnokságban hét ponttal lemaradva a listavezető Al-Hilal mögött. Emellett bejutott az ázsiai Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe is.

A videó az esetről: