Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Paul Pogba reagált arra, hogy négy évre eltiltották a labdarúgástól

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Nemzetközi Doppingellenes bizottság négyéves eltiltást szabott ki a Juventus pozitív doppingtesztet produkáló játékosára, Paul Pogbára. A játékos most reagált a bejelentésre.

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A Juventus játékosa, Paul Pogba bejelentette, hogy fellebbez az ellen, hogy pozitív dopping tesztje miatt négyéves eltiltást kapott. A középpályást szeptemberben függesztették fel az eredmény miatt, és eddig kellett várni arra, hogy hivatalosan eldőljön a sorsa.

“Ma értesültem a döntésről, és úgy gondolom, hogy az ítélet helytelen”

– reagált Pogba az eltiltásra.

“Szomorú vagyok, meg vagyok döbbenve és összetört a szívem, hogy mindent, amit a profi játékoskarrierem során felépítettem, elvettek tőlem. Amikor megszabadulok a jogi korlátozásoktól, a teljes történet kiderül, de soha nem szedtem tudatosan vagy szándékosan olyan kiegészítőket, amelyek sértik a doppingellenes szabályokat. Hivatásos sportolóként soha nem tennék semmit, hogy tiltott szerek használatával fokozzam a teljesítményemet, és soha nem csaptam be a sporttársakat és szurkolókat egyik csapatban sem, amelyben vagy amely ellen játszottam. A ma bejelentett döntés következményeként fellebbezni fogok a Sportdöntőbíróság előtt.”

Pogba klubja, a Juventus még nem adott ki közleményt, ám az olasz sajtó arra számít, hogy a torinói klub hamarosan fel fogja bontani a játékos szerződését.