Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Napoli elnöke szerint nem tudja megakadályozni Victor Osimhen távozását

Az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli elnöke elárulta, hogy van rá esély, hogy játékosuk, Victor Osimhen a nyáron távozzon az olasz klubtól.

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke szerint nem tudja megakadályozni, hogy Victor Osimhen a nyáron távozzon a klubtól, amivel azt is elismerte, hogy a csatárnak van egy kivásárlási záradék a szerződésében.

A 25 éves játékos jövőjéről már többször is voltak találgatások, miszerint azt tervezi, hogy elhagyja Olaszországot. Decemberben Osimhen új, 2026 júniusáig szóló szerződést írt alá a Napolival, ami egy évvel meghosszabbította korábbi megállapodását.

De Laurentiis most megerősítette, hogy Osimhen kivásárlási záradéka “egy nagyon nagy összeg”, és nem akarta kizárni a játékos távozását sem.

“Victor az egyik nagyon jó játékosa a Napolinak. Ott volt nekünk Cavani, Higuaín, Lavezzi és Mertens is. Volt egy csomó játékosunk, akik fantasztikusak voltak”

– nyilatkozta De Laurentiis a Sky Sportsnak a Financial Times londoni Business of Football Summit rendezvényén.

“És vannak mások, akiket a Real Madrid, a Paris Saint-Germain, az Arsenal, a Manchester City vagy a Chelsea vonz. Szóval nem lehet őket megállítani, főleg, ha van egy fix összeg, amiért meg lehet őket vásárolni. Osimhen egy nagyon nagyszerű játékos – de tudod, Nápoly egy fantasztikus hely. Vannak bizonyos játékosok, akik beleszerettek a Napoliba és maradtak, mint Hamsik 11 évig. Vagy mint mások nyolc évig. Osimhennek van egy kivásárlási záradéka, ami egy nagyon nagy összeg. Ki tudja, ki fog távozni, majd meglátjuk. A pénz az utolsó probléma a Napoli számára. Mindig nagyon jó vételeket csináltunk a múltban, és a jövőben is így fogunk tenni. A probléma inkább csak szentimentális. Amikor egy játékos távozik, az olyan, mintha a fiad távozna, de annak is örülsz, ha ez a fiú máshol fantasztikus sikereket ér el.”

A legfrissebb hírek szerint Osimhen előkelő helyen szerepel a PSG átigazolási listáján Kylian Mbappé pótlására, a klub pedig a nyáron mérlegeli, hogy valóban megszerzi-e.

Osimhen 2020-ban csatlakozott a Napolihoz a Lille-től, és 122 fellépésén 72 gólt szerzett. Ebben a szezonban 15 Seria A-mérkőzésen 11-szer talált a hálóba.