Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa del Rey: kettős vereséggel búcsúzott az Atlético Madrid! – videóval

Az Atheltic Bilbao továbbjutása a spanyol Király-kupa elődöntőjéből az Atlético Madrid ellen ha nem is óriási meglepetés, viszont mindenképpen elismerésre méltó, hogy az Athletic kettős győzelemmel, négy rúgott góllal, nulla kapott ellenében búcsúztatta eslyeseb ellenfelét.

(Photo by David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images)

 

Diego Simeone csapata mondhatni nehéz helyzetből vágott neki az elődöntő visszavágójának, hiszen a Bilbao nyerni tudott a spanyol fővárosban, minimális különbséggel.

Ez a (gól)különbség aztán hamar kettőre, majd az első félidő végére már háromra duzzadt, köszönhetően a Williams-testvéreknek: előbb az idősebb Inaki, majd Nico volt eredményes, a szakadék szélére sodorva az Atléticót. A “matracosok” miután a szünet után sem tudtak változtatni, bő egy óra elteltével a Bilbao ráadásul újabb gólt szerzett, lezárva a találkozót és a továbbjutás kérdését.

Sok mindent elmond az Atleti támadójátékáról, hogy még a szépítő találat sem jött össze. Komoly győzelmet aratott ellenben az Athletic Bilbao, amely készülhet a kupadöntőre, ráadásul a bajnoki táblázaton is csupán mindössze három pontra van riválisától – Akár egy komolyabb versenyfutás is kibontakozhat a két csapat között a tavasszal…

Athletic Bilbao – Atlético Madrid 3-0 (2-0) Továbbjutott 4:0-ával az Atheltic Bilbao
Gólszerzők: I. Williams (13.), N. Williams (42.), Guruzeta (61.)

 

Kedden játszották:

Real Sociedad – Mallorca 1-1 (0-0) Büntetők után: 4-5 a Mallorca javára
Gólszerzők: Oyarzabal (71.) illetve G. Gonzalez (50.)

A Király-kupa fináléjának másik résztvevője az a Mallorca lesz, amely szintén borította az esélyeket, hiszen a gól nélküli odavágó után 1-1-es döntetlent ért el a Real Sociedad otthonában. A Mallorca teljesítményét dicséri, hogy a visszavágót vendégként játszották, majd miután átvészelték a rendes játékidő valamint a hosszabbítás kritikus pillanatait, a büntetőrúgásoknál nem remegett meg a vendégek lába, ellenben a hazaiak sztárjával, Mikel Oyarzaballal.