Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: nem bírt egymással a forduló rangadóján a Monaco és a PSG! – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 24. fordulóját a hét rangadója, az AS Monaco és a Paris Saint-Germain összecsapása nyitotta.

(Photo by Christian Liewig – Corbis/Getty Images)

Nagyon aktívan kezdte a mérkőzést a Monaco gárdája, amely a félidő első harmadában egyértelműen a PSG fölé tudott kerekedni. Ennek első jele az 5. percben Balogun lövése volt, amit Donnarumma hárított nagy bravúrral. A 16. minutumban ismét az olasz hálóőrtől volt szükség egy nagy bravúrra, aki ezúttal Minamino tekerését ütötte ki a léc alól. A vendégek részéről az első említésre méltó próbálkozásra a 21. percig kellett várni, ekkor Asensio vette célba a kaput, Majecki azonban hárítani tudta a középre tartó próbálkozást. A 28. percben ismét Donnarumma hárított, aki ezúttal Minamino emelését tudta hárítani. A szünet előtt még Vitinha egy távoli lövése okozott riadalmat a hazaiaknál, de a próbálkozás kevéssel a léc felett szállt el. A ráadás utolsó pillanataiban még Akliouche lőhetett a tizenegyespont magasságából senkitől sem zavartatva, Donnarumma azonban ezt is nagy bravúrral hárította, így a PSG örülhetett, hogy 0:0-s állással vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben is veszélyesebben futballozott a hazai gárda, amely az 58. percben Ben Yedder kapsálövése után majdnem megszerezte a vezetést, a támadó bombája azonban a felsőlécen csattant. A félidő második felétől viszont a PSG elkezdte átvenni az irányítást, és a 67. percben Barcola révén majdnem meg is szerzeték a vezetést, Majecki azonban jó helyen volt és védte a próbálkozást. A 76. minutumban ismét a hazaiak kapusától volt szükség egy nagy védésre, aki Vitinha lövését tolta szögletre. A véghajrában viszont már egyik csapat sem törte igazán magát a gólszerzés érdekében, így gól nélküli döntetlennel ért véget a rangadó, ami mindkét fél számára megfelelő eredmény volt.

AS Monaco – Paris Saint-Germain 0-0 (0-0)
Helyszín:
Stade Louis II Vezette: R. Buquet
Gólszerzők:
ill.-
Sárga lapok:  -ill.-
Kiállítás:ill.-

AS Monaco: Majecki – Ouattara, Kehrer, Maripan, Singo – Golovin, Akliouche (Ben Seghir 70.), Fofana, Minamino – Ben Yedder, Balogun Vezetőedző: Adi Hütter

Paris Saint-Germain: Donnarumma – Hakimi, Mukiele, Beraldo, Hernández (Mendes 59.) – Soler (Lee 86.), Ugarte, Vitinha – Asensio (Barcola 39.), Ramos (Dembélé 59.), Mbappé (Kolo Muani 46.) Vezetőedző: Luis Enrique

A mérkőzés összefoglalója:

A 24. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
AS Monaco – Paris Saint-Germain 0-0

Szombat:
17:00 Reims – Lille
21:00 Clermont – Marseille (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
13:00 Toulouse – Nice (Tv: Match 4)
15:00 Brest – Le Havre
15:00 Montpellier – Strasbourg
15:00 Nantes – Metz
17:05 Rennes – Lorient (Tv: Match 4)
20:45 Lyon – Lens (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore