Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az Athletic Bilbao otthonában botlott az FC Barcelona – videóval

Hiába a Real Madrid és Girona ponthullajtásai, az FC Barcelona sem tudott három ponttal távozni az Athletic Bilbao otthonából…

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Hatalmas lehetőség előtt állt az FC Barcelona a La Liga 27. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, hiszen a címvédő két nagy riválisa, a Real Madrid és a Girona is fontos pontokat hullajtott a hétvége folyamán, így Xavi csapata egy győzelem esetén akár a második helyre is fel tudtak volna ugrani, valamelyest felélesztve a bajnoki reményeiket is.

Az Athletic Bilbao azonban a hétközi Copa del Rey győzelemből érkezve magabiztosan várta a katalán ellenfelét, így tovább nehezítve az FC Barcelona helyzetét.

Az első félidő folyamán az FC Barcelona 5 alkalommal próbálkozott gólszerzéssel, ez azonban nem jött össze, majd a második etapban Xavi csapata elfáradt, és a Bilbao vette át az irányítást.

Az Athletic 6 alkalommal próbálkozott a Barca 3 kapura lövésével szemben, azonban a kaput mindössze csak a Bilbao találta el az egész félidő folyamán.

A nagy rivális Real Madrid így a Valencia elleni döntetlen ellenére és növelni tudta az előnyét a vereséget szenvedő Gironával szemben, míg az FC Barcelona nem tudta megelőzni katalán riválisát, és a tabella harmadik helyéről folytathatja a spanyol bajnokság további küzdelmeit.

Athletic Bilbao – Barcelona 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Athletic Club: Unai Simón, Aitor Paredes, Yeray , Imanol García de Albéniz, Beñat Prados (Óscar de Marcos), Unai Gómez (Oihan Sancet), Mikel Vesga (Iñigo Ruiz de Galarreta), Dani García, Gorka Guruzeta (Asier Villalibre), Álex Berenguer, Iñaki Williams (Malcom Adu Ares).

Barcelona: Marc-André ter Stegen, Ronald Araújo, Pau Cubarsí (Iñigo Martínez), João Cancelo, Jules Koundé, Andreas Christensen (Oriol Romeu), Frenkie de Jong (Fermín López), Ilkay Gündogan, Robert Lewandowski, Pedri (Lamine Yamal), Raphinha (João Félix).

Standings provided by Sofascore

A La Liga 27. fordulójának eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Celta Vigo – Almería 1-0

Szombat:
Sevilla – Real Sociedad 3-2
Rayo Vallecano – Cadíz 1-1
Getafe – Las Palmas 3-3
Valencia – Real Madrid 2-2

Vasárnap:
14:00 Villarreal – Granada (Tv: Spíler 2)
16:15 Atlético Madrid – Betis (Tv: Spíler 2)
18:30 Mallorca – Girona (Tv: Spíler 2)
21:00 Athletic Bilbao – Barcelona (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Osasuna – Alaves (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása: