Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: a Porto kiütéssel győzte le a Benficát – videóval

A portugál bajnokság (Liga Portugal) 24. fordulójának vasárnap esti rangadóján az FC Porto látta vendégül az SL Benficát…

(Photo by Diogo Cardoso/Getty Images)

A vártnál jóval simább küzdelmet hozott a portugál bajnokság rangadója, ugyanis az FC Porto hazai környezetben 5-0-ra kiütötte a mérkőzést tíz emberrel befejező Benficát a Dragaóban. A mérkőzés elején még a lisszaboniak előtt adódtak lehetőségek, majd a Porto is egyre többször tiszteletét tette az ellenfél kapuja előtt és az első húsz perc végén  egy szöglet utáni lecsorgó labdából Galeno pofozta be a házigazda vezető gólját. A vezetés megszerzése után is lendületben maradt a Porto és további helyzeteket dolgozott ki, Trubin védéseivel azonban tartotta magát a Benfica. Nem sokkal az első félidő lefújása előtt azonban a “sárkányok” tovább növelték előnyüket, Evanílson lefejelt labdáját ismét Galeno kotorta be közelről a hálóba. Így aztán az első játékrész végeztével 2-0-ra vezettek a hazaiak. A szünet utáni folytatásból mindössze tíz perc telt el, amikor Galeno visszatett passzát a lendületből érkező Wendell helyezte a hosszú sarokba, tovább növelve csapata előnyét. Egy óra játék elteltével Otamendi megkapta a második sárga lapját, így a vendégek tíz emberre fogyatkoztak. A Porto létszámfölényben továbbra is szorgalmazta a támadások vezetését és a gólok sem maradtak el. Negyedórával a vége előtt Pepé tört be jobbról a tizenhatoson belülre és lőtte ki védhetetlenül a hosszú sarkot, majd a rendes játékidő legvégén Danny Namaso fejjel vette a Benfica kapuját. A Porto a végére méretes csapást mért a Benficára.

A Sporting CP így egy ponttal továbbra is a Benfica előtt maradt az élen úgy, hogy egyel kevesebb mérkőzést játszott, miközben a Porto a harmadik helyen hat pontra megközelítette legyőzöttjét.

FC Porto – Benfica 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Galeno (20., 44.), Wendell (55.), Pepé (75.), Danny Namaso (90.), ill.
Kiállítva:ill. Otamendi (61.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore