Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztankovics: “Szeretem a kemény meccseket…”

A Ferencváros 2-0-s győzelmet aratott a Kecskemét ellen, és továbbra is tartja a lépést az éllovas Paks mögött az NB I-ben…

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics elmondta, hogy fontos szerepe volt a győzelemben annak, hogy türelmesen játszott a csapata:

“Egy nagyon kemény, 120 perces kupameccs után vagyunk, ebből 80 percet emberhátárnyban játszottunk, ez sokat kivett a játékosokból. Ismertük a Kecskemét stílusát és rendezett védekezését. Az kellett, hogy ne veszítsük el a türelmünket. Egy dolgot kértem a játékosoktól, legyenek türelmesek, és próbáljunk nyomást helyezni az ellenfélre. Amikor egy térfélen 20 ember tömörül össze, az megnehezíti a lehetőségeinket. A második félidőben újra nyomás alá tudtuk helyezni őket, miután a VAR visszavonta a gólt, utána jobban tudtuk kontrollálni a mérkőzést.”

“A labdarúgás az igazi férfiak sportága. Mindenki próbál maximális erőbedobással játszani, próbálja átlépni a korlátait. A Kecskemét első félidei stílusa olyan volt, amilyenre számítottunk, semmi különös nem történt a pályán” – tette hozzá.

A szerb szakember emellett csapata MOL Magyar Kupa-szereplésére is kitért, ahol majd a Diósgyőr ellen játszik az elődöntőbe jutásért: “Mindenkit le kell győznünk, ha meg akarjuk nyerni a Magyar Kupát. Van, akit előbb, van, akit a döntőben. Szeretem a kemény meccseket, mint amilyen a DVSC és a Puskás Akadémia elleni volt a kupában. Meglátjuk, mi történik a jövőben. Az első meccset a nézők soraiból fogom nézni, és az utána lévőt is. Remélem, hogy ezeken is jól tudunk majd teljesíteni!”