Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Mbappé duplázott, a PSG kettős győzelemmel jutott tovább! – videóval

Megkezdődtek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős szakaszának visszavágói, ahol a Real Sociedad hazai pályán próbált meg csodát tenni a Paris Saint-Germain ellen, amely kétgólos előnyből várhatta ezt a mérkőzést.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Aktívan kezdte a mérkőzést a Real Sociedad együttese, amely hazai pályán igyekezett mindent megtenni a jóval esélyesebbnek tartott, és kétgólos előnyben lévő PSG-vel szemben. A bátrabb taktika ugyanakkor azt jelentette, hogy a franciák könnyebben átrohanhattak a hazaiak védelmén. Ennek egyik első jele a 10. percben alakult ki, amikor Mbappé vitte le az alapvonalig a labdát, majd középre tálalt, ahol Barcola 5 méterről tiszta helyzetben a kapusba lőtte a labdát. A 15. percben viszont már a szerencse sem segített a hazaiakon, ekkor ugyanis Dembélé ugratta ki Mbappét, aki két cselt követően kilőtte a hosszú alsót, 0-1! A 29. minutumban aztán Mbappé közel járt a második gól megszerzéséhez, Barcola centerezése után ugyanis lőni tudott, de a próbálkosát Remiro hatalmas bravúrral lábbal ki tudta rúgni a rövid alsóból. A 45. percben Kubo okozott komoly riadalmat Donnarumma számára, a szélső ugyanis egy távoli lövésre vállalkozott, ami végül kevéssel elkerülte a hosszú felsőt, így maradt az egygólos különbség a felek között a szünetre.

A második játékrész elején aztán a mérkőzést, és a továbbjutást is végleg lezárta a párizsi csapat. Az 56. percben egy szép labdajáratást követően Mbappé kapott egy jó kiugratást, majd bemutatva a hosszú alsót, végül a rövidbe lőtte a labdát, 0-2! A folytatásban a PSG alaposan visszavett az iramból, és átadta a kezdeményezést a Sociedadnak. A hazaiak meg is próbáltak élni a lehetőséggel, hogy legalább a becsületgól összejöjjön a számukra, de úgy tűnt, hogy bármilyen lehetőség adódik a Sociedad előtt, azzal nem tudnak élni. A 79. percben Turrientes szerezhetett volna gólt egy beadás után, de a 6 méterről leadott lövésénél Donnarumma jó helyen állt, és védeni tudott. A 89. percben végül csak összejött a szépítés a hazaiaknak: ekkor egy beadást Donnarumma ütött ki, a kipattanót azonban Mikel Merino lőtte vissza, a labda pedig végül utat talált a hálóba, 1-2! Összességében tehát a szépítés összejött a Sociedadnak, de a PSG a két meccs alapján megérdemelten jutott tovább a legjobb 8 közé 4:1-es összesítéssel.

Real Sociedad – Paris Saint-Germain 1-2 (0-1) Össz.: 1-4
Helyszín:
Reale Arena Vezette: M. Oliver
Gólszerzők:
Merino (89.) ill. Mbappé (15., 56.)
Sárga lapok: Kubo (42.), Zubeldia (54.) ill. Mendes (28.), Hakimi (41.), Dembélé (45+4.)
Kiállítás: ill.-

Real Sociedad: Remiro – Galán, Le Normand, Zubeldia (Pacheco 76.), Traoré – Merino, Zubimendi (Olasagasti 83.), Mendez (Turrientes 61.) – Becker (Barrenetxea 61.), Oyarzabal (Silva 77.), Kubo Vezetőedző: Imanol Alguacil

Paris Saint-Germain: Donnarumma – Hakimi (Soler 83.), Beraldo, Hernández, Mendes (Mukiele 62.) – Zaire-Emery, Vitinha, Ruiz (Ugarte 77.) – Dembélé (Kolo Muani 82.), Mbappé, Barcola (Lee 46.) Vezetőedző: Luis Enrique

A mérkőzés összefoglalója:

A nyolcaddöntők visszavágóinak eredményei és további programja:

03.05. Kedd:
Bayern München – Lazio 3-0 (Össz.: 3-1)
Real Sociedad – Paris Saint-Germain 1-2 (Össz.: 1-4)

03.06. Szerda:
21:00 Manchester City – FC Köbenhavn (Össz.: 3-1) (Tv: Sport 2)
21:00 Real Madrid – RB Leipzig (Össz.: 1-0) (Tv: M4 Sport)

03.12. Kedd:
21:00 Arsenal – FC Porto (Össz.: 0-1)
21:00 Barcelona – Napoli (Össz.: 1-1)

03.13. Szerda:
21:00 Borussia Dortmund – PSV Eindhoven (Össz.: 1-1)
21:00 Atlético Madrid – Inter (Össz.: 0-1)