Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: legalább egy évet kihagyhat a Valencia játékosa – sajtóhír

Az elmúlt hétvégén rendezett Valencia-Real Madrid spanyol bajnoki mérkőzést egy sajnálatos sérülés is beárnyékolta…

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A találkozó hajrájában a Valencia francia származású hátvédje, Mouctar Diakhaby szenvedett ijesztő térdsérülést, amikor a Real Madridban játszó honfitársa, Aurélien Tchouaméni szerencsétlen módon ráesett a lábára. Akkor a spanyol Marca nevű lap arról cikkezett, hogy a pórul járt játékosra akár egyéves kihagyás is várhat.

Az eset kapcsán azóta több illetékes orvos is megszólalt, és az általános vélekedés alapján sajnos az is elképzelhető, hogy a 27 éves labdarúgó már soha nem térhet vissza a pályára.

“Ez egy ritka sérülés, egyben a legsúlyosabb, amelyet egy futballista elszenvedhet a térdében. Amikor a térd kificamodik, a csont kifordul a helyéről. Mindez a szalagok szakadásával jár, beleértve az elülső, hátulsó, oldalsó és külső keresztszalagokat is. Amikor a csont kijön a helyéről, elszakítja ezeket a szalagokat, ez pedig további szövődményekkel járhat. (…) Egy ilyen típusú sérülésnél a kérdés mindig az, hogy a páciens képes lesz-e arra, hogy újra járjon. Az ilyen helyzetekben nem lehet felépülési határidőről beszélni” – mondta a SER Valenciának dr. Enrique Gastaldi, a valenciai traumatológián dolgozó sebész.

Diakhaby 2018 óta áll a Valencia alkalmazásában, azt megelőzően az Olympique Lyon labdarúgója volt. A tapasztalt játékos korosztályos szinten szülőhazája, Franciaország nemzeti csapatait képviselte, a felnőttek közt viszont Guinea nemzeti színeiben lépett pályára 2022 óta 14 alkalommal.