Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: megszületett a döntés Jude Bellingham eltiltásával kapcsolatban! – Hivatalos

Döntést hozott a Spanyol Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága azzal kapcsolatban, hogy a Valencia-Real Madrid találkozón történt utolsó pillanatos események miatt hány mérkőzésre tiltják el Jude Bellinghamet.

(Photo by Mateo Villalba/Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, Jesús Gil Manzano akkor fújta le a Valencia és a Real Madrid 2:2-re végződő összecsapását, amikor Jude Bellingham egy beadást kapura tudott fejelni, a labda pedig végül a hálóban kötött ki. Ezt követően az angol középpályás több játékostársával együtt megrohamozta a játékvezetőt, hogy számonkérjék, Bellingham pedig keresetlen szavakkal kérdőjelezte meg a bíró ítéletét:

Ez egy kib…ott gól volt, a labda a levegőben volt. Mi a f..z ez?

Gil Manzano ezt követően felmutatta a piros lapot a középpályásnak, Bellingham pedig maga is elismerte, hogy kimondta a fentebb feltüntetett szavakat. A piros lap következtében a 20 éves játékos eltiltottá vált, bár ez ellen fellebbezett a Real Madrid, mondván Bellingham nem sértegette a játékvezetőt.

A “Királyi Gárda” fellebbezése végül nem ért célt, a Spanyol Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága két mérkőzésre szóló eltiltást szabott ki Bellinghamre. A középpályás így kénytelen lesz kihagyni a Celta Vigo elleni hazai, illetve az Osasuna elleni idegenbeli bajnokikat.