Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: jó hírek érkeztek Pedri sérüléséről

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona középpályása, Pedri ismét megsérült, de jó hírek érkeztek az állapotáról. 

 (Photo by Alex Caparros/Getty Images)

A Barcelona vezetőedzője, Xavi szerint Pedri sérülése “nem olyan súlyos”, mint ahogy azt eleinte gondolták, miután félő volt, hogy hosszú időre ki fog dőlni egy izomsérülés miatt.

Pedri könnyek között hagyta el a pályát a Barcelona vasárnapi, Athletic Bilbao elleni döntetlenje során, miután egy passzkísérletet követően megsérült a jobb combizma. A klubhoz közeli források szerint Frenkie de Jong, aki szintén a vasárnapi mérkőzésen sérült meg, legalább egy hónapig nem léphet pályára, és félő, hogy Pedri majd hosszabb ideig nem áll majd rendelkezésre.

“Mindent megtettünk, amit lehetett a sérülések megelőzésére”

– mondta Xavi csütörtökön.

“Őszintén hiszem, hogy kiváló munkát végeztünk, különösen Pedri tett bele sokat a maga részéről a táplálkozással és az étrendváltoztatással. Mondtam neki, hogy ez az utolsó sérülése. Ezt a gondolkodásmódot kell továbbvinnie, és pozitívnak kell lennie. A sérülés nem olyan súlyos, mint ahogyan azt kezdetben gondoltuk. De itt az ideje, hogy pozitív legyen, és visszatérjen, amikor teljesen felépül. Minden figyelmünket arra összpontosítjuk, hogy ez ne forduljon elő még egyszer.”

A Barcelona extra óvatos Pedri visszatérésével kapcsolatban a sérüléssorozata miatt. A 21 éves játékosnak az elmúlt három szezonjában sorozatos izomsérülések szakították meg a karrierjét, de Xavi ragaszkodott ahhoz, hogy ez nem jelenti azt, hogy a pályafutása veszélyben lenne.

“Pedri nem az első játékos, aki ilyen helyzetbe kerül, vannak olyan labdarúgók, akik karrierjük első éveiben megsérültek, de aztán rendbe  jöttek. Úgy gondolom, talán olyan helyzetben van át, amiben nem kellene lennie, hogy ekkora nyomást kezeljen egy topcsapatban ebben a korban. Azt is hiszem, hogy meg kell győznie magát arról, hogy tökéletesen felépül, és minden rendben lesz”

– tette hozzá a katalán edző.

A Barcelona pénteken tér vissza a pályára, amikor a Mallorcát fogadja a La Ligában.