Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: a sérült Lisandro Martínezt behívták az argentin válogatottba

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier Legaue) szereplő Manchester United sérült védője, Lisandro Martínez elutazik az argentin válogatott soron következő felkészülési mérkőzéseire.

(Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

A Manchester United védője, Lisandro Martinez elutazik Argentínával a válogatott felkészülési mérkőzéseire és a nemzeti csapatban fejezi be a felépülést térdsérüléséből, de a válogatott szünetben nem lép pályára Lionel Scaloni csapatában.

Martinezt behívták az argentin válogatottba, mivel a világbajnokok barátságos mérkőzéseken játszanak El Salvadorral és Costa Ricával, miközben folytatják a felkészülést a nyári Copa Americára.

A 26 éves játékos a United februári, West Ham United elleni 3-0-s Premier League-győzelme alkalmával szenvedett térdsérülést, amely miatt körülbelül nyolc hétig nem léphet pályára. Martinez Vladimir Coufallal ütközött a mérkőzés 68. percében, amely következtében a térdében megrándult a középső oldalszalag.

A védő jól halad a felépüléssel, és úgy vélik, a március 30-i, Brentford elleni Premier League-mérkőzésen visszatérhet a csapatba, de nem lesz ott a március 17-i, Liverpool elleni FA-kupa-negyeddöntős összecsapáson az Old Traffordon, amely a United utolsó mérkőzése a válogatott szünet előtt.

Martinez januárban tért vissza a pályára több mint három hónapos kihagyás után, amelynek során másodszor is műtéten esett át, hogy helyrehozzák lábfejének lábközépcsont-törését. Az első, áprilisi műtétje a Unitednél töltött debütáló szezonja végét jelentette.

Martinez 2022 nyarán érkezett a Unitedhez 47 millió fontért az Ajaxtól, ami azt is jelentette, hogy ismét együtt dolgozhat korábbi edzőjével, Erik ten Haggal. Az előző idényben minden sorozatot figyelembe véve 45 alkalommal lépett pályára a United színeiben, de a Premier League utolsó 9 mérkőzését lábsérülés miatt kellett kihagynia. Ebben az idényben mindössze 10 mérkőzésen szerepelt a klub színeiben.