Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A River Plate hátrányból hódította el az argentin Szuperkupát – videóval

Magyar idő szerint szerdáról csütörtökre virradóra rendezték az argentin Szuperkupa-mérkőzést a tavalyi bajnok River Plate és a kupagyőztes Estudiantes La Plata között…

(Photo by Hernan Cortez/Getty Images)

A korai hátrányba kerülés ellenére a River Plate a hajrában fordított és 2-1-re megnyerte a Supercopa Argentinát az Estudiantes La Plata ellen. A semleges pályán Córdobában rendezett mérkőzésen az Estudiantes már a harmadik percben magához ragadta a vezetést, amikor Cetre kapu elé ívelt bejátszásából Javier Correa fejelt védhetetlenül Armani ketrecébe. A River becsülettel próbálkozott az egyenlítés érdekében, bár a mezőnyfölénye az első félidőben meddőnek bizonyult, kevés igazi lehetőséget dolgozott ki, amikor pedig odaért az ellenfél kapuja elé, Mansilla kapus a legnagyobb helyzeteket is hárítani tudta. A második félidőben egyre fokozódott a “milliomosok” fölénye, azonban sokáig nem tudtak érdemi lehetőséget kidolgozni. Tíz perccel a vége előtt P. Solari tört be jobbról a tizenhatoson belülre, középre adásnak szánt labdája Zaid Romero lábán irányt változtatva kötött ki a kapuban. Amikor már mindkét csapat talán a hosszabbításra készült volna, a 92. percben a River két cserejátékosa összehozta a győztes gólt, Echeverri átadásából Rodrigo Aliendro lőtt a hálóba a tizenhatoso előteréből, mellyel a fővárosi csapat diadalmaskodott.

A River a 2017-es és a 2019-es sikere után története során harmadik alkalommal hódította el az argentin Szuperkupát.

River Plate – Estudiantes La Plata 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Z. Romero (80. – öngól), Aliendro (90+2.), ill. J. Correa (3.)

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!