Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: ezekben a mezekben léphet pályára a magyar válogatott a tornán

Az MLSZ a csütörtöki napon közzétette a magyar válogatott vadonatúj mezeit, melyeket a csapat játékosai az idei Európa-bajnokságon is viselhetnek…

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

A magyar válogatott mezgyártója, az Adidas csütörtök délelőtt mutatta be a nemzeti csapat 2024-ben viselendő mezeit. A hagyományoknak megfelelően a hazai mez meggypiros lesz, míg az idegenbeli felsőnél a fehér szín dominál.

“Mindegyik mez modern stílussal fűszerezve, a büszkeség és az összetartozás érzését szimbolizálja, a történeti vizuális elemek és ikonikus nemzeti jelképek felhasználásával. A kollekció olyan meglepő és modern mezekből áll, amelyek az egyes nemzetek remélt futballsikereit szimbolizálják, miközben tisztelettel és hűséggel viseltetnek az egyes nációk futballöröksége iránt” – olvasható a hivatalos sajtóközleményben.

Magyarország hazai mezét a nemzeti lobogó színei és a válogatott címerének mintái ihlették, amelyet büszkén viselhetnek a játékosok és a szurkolók a szívük felett.

Az idegenbeli mez megtervezése ugyanezt az elvet követte, de a színösszeállítás és a végső grafika a magyar nemzeti lobogót mozgásban ábrázolja, amely az áramlás érzetét kelti a fehér alapszínen.

Az új mezeket a válogatott először a két hazai felkészülési mérkőzésen fogja viselni a Puskás Arénában, előbb Törökország ellen március 22-én, majd Koszovó ellen március 26-án.