Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Messi nem léphet pályára a válogatottban a sérülése miatt

A legutóbbi sérülése miatt az Inter Miami argentin csillaga minden bizonnyal kihagyni kényszerül az argentin válogatott márciusi felkészülési mérkőzéseit…

(Photo by Thaddaeus McAdams/Getty Images)

Gastón Edul információi szerint izomhúzódása következtében Lionel Messi nem vállalhatja a játékot az argentin válogatott soron következő felkészülési mérkőzésein. Egyelőre azonban nem tisztázódott, hogy az Inter Miaminál maradva folytatja-e a rehabilitációt vagy jelen lesz a nemzeti csapat összetartásán.

A 36 éves klasszis a Nashville SC elleni CONCACAF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben sérült meg, amely következtében kihagyta az Inter Miami szombati bajnokiját a D.C. United ellen. A 3-1-re megnyert mérkőzés után Gerardo “Tata” Martino vezetőedző beszélt Messi állapotáról:

“Azt mondtam Leoról, hogy nem lesz jelen a mai meccsen, és nem is volt. Izomsérülése van, és számomra úgy tűnik, hogy a válogatott munkatársainak a feladata, hogy beszéljenek róla, hogy ott lesz-e a nemzeti csapatban. A sérülésétől időről időre vizsgálni, értékelni fogjuk. Az lenne a cél, hogy a CONCACAF BL-negyeddöntőjére újra egészséges legyen.”

Az Inter Miami a sorozat negyeddöntőjében április 3-án és 10-én találkozik a mexikói CF Monterrey gárdájával.

A nyári Copa Américára készülő argentin válogatott március 22-én Salvador ellen lép pályára Philadelphiában, 26-án pedig Costa Ricával néz farkasszemet Los Angelesben.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!