Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: újra megsérült Thibaut Courtois, műteni kell a kapust

Rossz hírek érkeztek a spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid belga kapusáról, Thibaut Courtois-ról.

 (Photo by Federico Titone/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A Real Madrid kapusát, Thibaut Courtois-t várhatóan meg kell műteni, miután meniszkusz-sérülést szenvedett, ami miatt akár hét hétig is kieshet. A 31 éves hálóőr további vizsgálatokon fog átesni, de nagy valószínűséggel a szezon hátralévő részét biztosan kihagyja.

Courtois azóta nem lépett pályára, hogy nem sokkal a szezon kezdete előtt elülső keresztszalag-sérülést (ACL) szenvedett, ami miatt a madridiak kölcsönvették a Chelsea-től Kepa Arrizabalagát is.  Eredetileg úgy gondolták, hogy az idény hátralévő részében már nem léphet pályára, de a múlt héten visszatért a csapat edzéseire.

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti pénteken azt nyilatkozta, hogy Courtois várhatóan a válogatott szünet után áll majd rendelkezésre, azonban most késik a visszatérése, miután edzés közben megrepedt a belső meniszkusz a jobb térdében. Az ACL-sérülése a szezon elején a bal térdét érte. A Real Madridnál a hírek szerint megkönnyebbültek, hogy nem súlyosabb a sérülés, miután a belga válogatott játékos egy törést érzett a térdében. A játékos 2015-ben ugyanezen a lábán már átesett egy meniszkuszműtéten.

“Akkor összevarrták a meniszkuszát, és a varrat most megrepedt”

– mondta egy, a játékoshoz közel álló forrás a The Athleticnek.

A műtét kisebb és kevésbé összetett lesz, mint a nyári operáció, csupán az lesz a célja, hogy kitisztítsák a területet, miután a meglévő öltései elszakadtak.

A sérülés miatt Courtois valószínűleg legalább április végéig kiesik, és várhatóan kihagyja a Real Madrid Manchester City elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő mindkét mérkőzését. A madridiak La Liga-idénye május 26-án zárul, a Bajnokok Ligája döntőjére pedig – amennyiben Ancelotti csapata továbbjut – június 1-jén kerül sor.

Courtois decemberben megerősítette, hogy a nyáron nem lesz ott Belgiummal az Európa-bajnokságon. Courtois távollétében a Nottingham Forest kapusa, Matz Sels helyettesítette Belgiumot.