Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CONCACAF NL: Kanada és Costa Rica nyerte a létfontosságú helyosztókat – videóval

A CONCACAF Nemzetek Ligája elődöntői után szombatról vasárnapra virradóra éjszaka rendezték meg a Copa América-indulásról döntő helyosztókat az 5-8. helyért…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

Az első párharcban esélyesebbnek tartott Kanada két második félidei találattal 2-0-ra diadalmaskodott Friscóban Trinidad és Tobago ellen. Bár a juharlevelsek már az első félidőben is aktívabban játszottak, képtelenek voltak kihasználni a fölényüket. Ráadásul menet közben időről időre a trinidadiak is veszélyeztettek egy-egy kontrából, és akár ők is előnyt szerezhettek volna. Negyedóra telt el a második félidőből, amikor góllá érett a kanadai válogatott fölénye, egy lendületes ellentámadás végén Ugbo lekészítéséből Cyle Larin vette be védhetetlenül a hosszú sarkot. A trinidadiak többször veszélyeztettek a folytatásban, Crepeau azonban remek védésekkel óvta meg kapuját a góltól. A rendes játékidő letelte után Kanada egy kontrából a második gólját is megszerezte, Jacob Shaffelburg találatával biztosították a továbbjutást, ami jelen esetben az idei nyári Copa Américán való szereplést jelentette.

Kanada – Trinidad és Tobago 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Larin (61.), Shaffelburg (90+1.), ill.

 

A másik mérkőzésen is érvényesült a papírforma, ugyanis Costa Rica a második félidőben kialakult különbségnek köszönhetően 3-1-re legyőzte Hondurast az utolsó kiadó helyért. Noha az esélyes Costa Rica rámenősebben kezdte a találkozót, az első kimaradt lehetőségek után a tizedik percben Honduras szerezte meg a vezetést Michaell Chirinos látványos kapásgóljával. A fehérmezesek nem sokáig örülhettek, két perccel később ugyanis egy kapu elé ívelt szabadrúgás után Orlando Galo egy közeli kipattanó értékesítésével egyenlítette ki a találkozó állását. Bár Costa Rica továbbra is aktívabbnak bizonyult, Honduras keményen küzdött és többször ugyancsak meg tudott érkezni az ellenfél kapuja elé, de az első játékrészben egyik csapat sem szerzett már újabb gólt. 45 perc után 1-1-es döntetlenre álltak a küzdőfelek. A szünet után Warren Madrigal életerős lövéséhez szerezte meg a vezetést Costa Rica, majd öt perccel később Jefferson Brenes megpattanó átlövése Rougier kapust, mellyel eldöntötték a mérkőzést. Honduras ugyan nem adta fel, de kétgólos hátrányból már nem lehetett esélye felzárkózni, így az utolsó kiadó pozíciót Costa Rica válogatottja foglalta el az idei Copa Américán.

Costa Rica – Honduras 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Galo (12.), Madrigal (56.), Brenes (62.), ill. Chirinos (10.)