Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CONCACAF NL: az USA Mexikó legyőzésével hódította el a trófeát – videóval

A csütörtöki elődöntők után magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra játszották le a végső helyosztókat a CONCACAF Nemzetek Ligájában…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

A CONCACAF Nemzetek Ligája döntőjében a házigazda Egyesült Államok 2-0-s győzelmet aratott a nagy rivális Mexikó felett Arlington, így a meccs végén a rendező emelhette magasba a sorozat végső győztesének járó trófeát. Az amerikaiak az első perctől kezdve aktívabban futballoztak és több lehetőséget alakítottak ki, alig öt perc telt el a találkozóból, amikor Pulisic közeli lövésével szemben Ochoának kellett bravúrt bemutatnia. Az amerikai mezőnyfölény ellenére Mexikó jól tartotta magát, és az első húsz perc után a vendégek egyre többször jöttek ki a szorításból, több ellentámadás végén is veszélyt tudott teremteni, a legközelebb Chavez állt a gólhoz, közeli lövését azonban Turner hárította. Már úgy tűnt, hogy az első játékrész gól nélküli döntetlennel zárul, amikor az utolsó percben Tyler Adams egy bombaerős átlövést zúdított Ochoa hálójába. A vezetés megszerzése ellenére a második félidő is az USA helyzeteivel indult, Ochoának többször is kapaszkodnia kellett, hogy meccsben tartsa csapatát. Az első öt-tíz perc után Mexikó kijött a szorításból és több helyzetet alakított ki, egyenlíteni azonban képtelen volt. Ehelyett a 63. percben az amerikaiak szereztek újabb gólt, miután egy rövid felszabadítást követően Giovanni Reyna lőtt a kapuba. A folytatásban Mexikói hiába próbálkozott többet, a próbálkozások nagy része elkerülte Turner kapuját, így a becsületgól sem jött össze számukra, az USA magabiztosan tartotta meg kétgólos előnyét a lefújásig.

Egyesült Államok – Mexikó 2-0 (1-0)
Gólszerzők: T. Adams (45.), G. Reyna (63.), ill.

 

A döntőt megelőző bronzmérkőzésen kisebb meglepetésre Jamaica 1-0-s győzelmet aratott Panama felett, amely a tavalyi Arany-kupán döntőt játszhatott. Az első játékrész nagy részében Panama vezetett több támadást, azonban az ellenfél kapuja előtt kevés veszélyt tudtak teremteni. Sokáig nem született gól az első félidőben, majd három perccel a szünet előtt a panamai mezőnyfölény ellenére Jamaica szerezte meg a vezetést, miután a Skóciában légióskodó Dexter Lembikisa lendületből egy átlövésből vette be Mosquera kapuját. A játék képe a második félidőben sem változott, Panama elkeseredett rohamokat vezetett a felzárkózás érdekében, melyek nem jártak eredménnyel. Jamaica egy-egy kontrából végleg eldönthette volna a meccset, Lowe azonban a kapufát találta el. A mérkőzés mindvégig nyílt volt, a Reggae Boyz azonban a lefújásig megtartotta egygólos vezetését, így megkaparintotta a torna bronzérmét.

Jamaica – Panama 1-0 (1-0)
Gólszerző: Lembikisa (42.), ill.