Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két év után óvadék ellenében szabadulhatott a börtönből Dani Alves

Kifizették az óvadékot, így ideiglenesen szabadlábra került az elmúlt két évet börtönben ült korábbi brazil válogatott labdarúgó, Dani Alves. 

(Photo by Lorena Sopena/Anadolu via Getty Images)

A Barcelona és a Juventus korábbi labdarúgóját, Dani Alvest hétfőn ideiglenesen  kiengedték a börtönből, miután védője letette az 1 millió eurós óvadékot. Mindezt Alves kérésére tették meg, miközben minden fél az eredeti ítélet ellen benyújtott fellebbezések eredményére vár.

A 40 éves Alvest februárban nemi erőszak miatt négy és fél év börtönbüntetésre ítélték. A spanyolországi jelentések szerint a fellebbezésről szóló végleges döntés meghozatala még két évig is eltarthat.

Alves nem hagyhatja el az országot, és a spanyol és a brazil útlevelét is le kell adnia a spanyol hatóságoknak ennek biztosítására szolgáló intézkedésként. Emellett hetente egyszer jelentkeznie kell majd a barcelonai bíróságon. Nem tartózkodhat az áldozat 1 kilométeres körzetében, és megtiltják neki, hogy bármilyen módon kapcsolatba lépjen vele.

A pénz forrása egyelőre tisztázatlan. Kezdetben, amikor öt nappal ezelőtt megállapították az óvadékot, felmerült, hogy Neymar apja fizetheti ki a pénzt, ahogy azt már a tárgyalás során is tette. Ekkor felajánlotta, hogy 150 ezer eurót fizet az áldozatnak okozott erkölcsi kárért, ezzel próbálva enyhíteni a jogerős ítéletet. Neymar apja azonban pénteken megerősítette, hogy most nem fogja kifizetni a pénzt, mert “a helyzet megváltozott”, mivel most már “a spanyol hatóságok döntöttek”.

Alves az elmúlt 14 hónapot a katalóniai Brians 2 börtönben töltötte.