Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: szerződést hosszabbított kapitányával az Atlético Madrid! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Atlético Madrid együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított csapatkapitányával, Kokéval.

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

Hosszú hónapok óta folytak a tárgyalások az Atlético Madrid vezetősége és Koke között a szerződéshosszabbítás lehetőségéről. A már most legenda státuszt kiérdemlő középpályásnak ugyanis a most futó idény végéig volt érvényes megállapodása a “Matracosokkal”, de a mai napon megnyugodhattak az Atlético hívei, ugyanis akár még hosszú évekig láthatják Kokét a csapat mezében. A klub ugyanis hivatalos közleményt adott ki, melyben bejelentették, hogy Koke 2025 nyaráig szóló szerződést írt alá. A megállapodás különlegessége az, hogy a középpályás minden idény végén kap egy újabb egy évre szóló hosszabbítási opciót, ami különböző tényezők teljesülése esetén aktiválható, de az Atlético ennek részleteit nem taglalta a közleményében. A hírek szerint Koke egy igen komoly fizetéscsökkentésbe is belement, a korábban éves szintű 8 millió eurós fizetése ugyanis 3 millió euróra csökkent, ami még inkább megerősíti a középpályás elkötelezettségét és hűségét a klub irányába.

Koke 2011 januárjában került fel az Atlético Madrid felnőttei közé. A klub színeiben azóta 626 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 47 gólig és 116 gólpasszig jutott, illetve összesen 8 trófeát nyert a csapattal, amelyek közül kiemelkedik a két bajnoki cím, illetve a két Európa-liga győzelem.