Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: hátrányba került, de legyőzte Costa Ricát a világbajnok – videóval

Salvador 3-0-s legyőzése után szerdára virradóra Costa Rica ellen lépett pályára az Egyesült Államokban edzőtáborozó argentin válogatott…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

A világbajnoki címvédő argentin válogatott kísérleti jellegű összeállításban aratott 3-1-es győzelmet a Costa Rica elleni felkészülési mérkőzésen Los Angelesben. A “gauchók” hiába játszottak aktívabban a meccs elejétől kezdve, az első félidőben csak kisebb lehetőségekig jutottak, mivel a Costa ricai védelem és Navas kiválóan állták a sarat. Az első játékrész derekánál Di María kapu elé ívelt szabadrúgását követően Otamendi közeli fejesét Navas védte bravúrral. Nem sokkal később Costa Rica gyakorlatilag az első helyzetéből vezetést szerzett, miután egy kontra végén W. Benítez védése után Manfred Ugalde estében közelről az üres kapuba sodorta a kipattanót. Az argentinok jelentős mezőnyfölénye ellenére az első félidő végén Costa Rica vezetett 1-0-ra. A játék képe a folytatásban sem változott, a világbajnok gyakorlatilag egy kapura játszott. Bő öt perc elteltével Ángel Di María szerzett nagyszerű szabadrúgásgólt, miután jobbról lőtte ki a rövid felsőt. Az argentinok támadásban maradtak és további lehetőségeket alakítottak ki, majd néhány perccel később egy jobb oldali szögletrúgás után Tagliafico közeli fejesét még Navas védte, de az ismétlést Alexis Mac Allister bólintotta a hálóba. A fordítást követően is nagy kedvvel játszott az argentin válogatott és egyre gyakrabban törte fel Costa Rica zárt védekezését. Több kimaradt lehetőség után az utolsó negyedórán belül két csere játékos hozta össze a harmadik gólt, amikor De Paul kiugratásából Lautaro Martínez volt eredményes. A favorit a hajrában akár további gólokat is szerezhetett volna, azonban a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, a rendes játékidő legvégén N. González már Navason is túljutott, amikor a gólvonalról tisztázni tudtak előle.

Az argentin válogatott – többek közt – Lionel Messi nélkül aratott két magabiztos győzelmet az amerikai felkészülési meccsek alatt.

Argentína – Costa Rica 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Di María (52.), A. Mac Allister (56.), La. Martínez (77.), ill. M. Ugalde (34.)

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!