Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két év börtönbüntetést kér a spanyol ügyészség a Jenni Hermosót megcsókoló Luis Rubiealesre

Újabb mérföldkövéhez érkezett a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) volt elnöke, Luis Rubiales ellen folyó bírósági eljárás.

 (Photo by Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images)

A spanyol ügyészség két és fél év börtönbüntetést kér Luis Rubialesre, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) volt elnökére. Az ügyészek egy év börtönbüntetést kérnek egy állítólagos szexuális zaklatás vádja miatt, további másfél évet pedig kényszerítés miatt.

A második vádpont vonatkozik a korábbi spanyol női szövetségi kapitányra, Jorge Vildára, a korábbi RFEF marketingigazgatóra, Ruben Riverára és a férfi válogatott korábbi igazgatójára, Albert Luque-ra, a Newcastle United volt csatárára is.

A spanyol ügyészség szeptemberben nyújtotta be a pert Rubiales ellen amiatt, mert a vád szerint Rubiales szexuálisan zaklatta és kényszerítette a spanyol női válogatott játékosát, Jenni Hermosót. Rubiales megragadta Hermoso fejét, és szájon csókolta őt a spanyolok tavaly augusztus 20-i, Anglia elleni világbajnoki döntője után, amikor átvette a győztesnek járó érmet. Rubiales először nem volt hajlandó lemondani az RFEF elnöki tisztségéről az eset miatt, de végül csak megtette, miután a FIFA ideiglenesen megbüntette. A korábbi első ember mindig is azt állította, hogy Hermoso beleegyezését adta a csókhoz. Hermoso azonban azt vallotta, hogy a csók nem közös megegyezésen alapult, és hogy megpróbálták rákényszeríteni, hogy az ellenkezőjét mondja.

A spanyol Nemzeti Bíróság januári közleményében januárban, amikot az ügy bíróság elé került, megerősítették,  hogy bizonyíték van arra, hogy a csók “nem közös megegyezés” volt.