Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kifütyülték Alvaro Moratát a Bernabeuban, a jelenet nem tetszett a spanyol szövetségi kapitánynak

Ahogy arról beszámoltunk, Spanyolország 3-3-as döntetlent játszott Brazília ellen egy barátságos mérkőzésen Madridban, a Santiago Bernabeu stadionban. 

(Photo by Alvaro Medranda/Quality Sport Images/Getty Images)

Izgalmas mérkőzést játszott egymással Spanyolország és Brazília a felkészülés részeként, és végül hat góllal fújták le a találkozót. Az Atlético Madrid támadójának, Alvaro Moratának azonban nehéz estéje volt, hiszen nem talált a hálóba a 3-3-as döntetlen során, amelyet a Real Madrid Santiago Bernabeu stadionjában játszottak. A 31 éves csatárt a kedd esti barátságos találkozó 81. percében cserélték le, a válogatott szurkolói azonban kifütyülték a kapitányt, ráadásul még Vinícius Juniorral is összeszólalkozott, bár a mérkőzés végén rendezték a nézeteltérésüket.

Luis de la Fuente spanyol szövetségi kapitány a mérkőzés után elmondta, hogy nagyon sajnálja a csatárát.

“Fáj a szívem, hogy a hazámban egy válogatott játékost kifütyülnek a szurkolók”

– mondta a meccs után De la Fuente, utalva a korábban a Real Madridban játszó Morata fogadtatására.

“Szégyellem magam emiatt.”

A spanyol tréner azzal folytatta, hogy a Bernabeu közönsége egyébként “óriási” volt, de szégyelli magát a Morata felé irányuló füttyszó miatt.

“A közönség nagy többsége támogatott minket, de ez szégyenletes volt. Mindenkinek az a dolga, hogy támogassa a válogatott szurkolóit.”

De la Fuente úgy vélte, a csatár kifütyülése a klubhovatartozásának volt köszönhető, és mindenkinek az a dolga, hogy a spanyol válogatott körüli támogatás egységes legyen.

Morata két különböző időszakon keresztül hét évet töltött a Real Madridnál. Az Atlético Madridhoz 2019-ben csatlakozott a Chelsea-től. Morata erre a mérkőzésre a Manchester City középpályásának, Rodrinak adta át a válogatott szövetségi kapitányi posztját, akinek nagyapja a hét elején halt meg. A középpályás később kétszer is betalált.

“Nagyon hálás vagyok Alvaro gesztusáért”

– mondta Rodri.

“Ez azt jelzi, hogy milyen nagyszerű ember. A két gólomat az elhunyt nagyapámnak ajánlom.”

Morata és Vinícius Junior esete: