Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kihagyja a szezon hátralévő részét a Chelsea tavaly nyáron igazolt fiatal középpályása

Újabb rossz hírek érkeztek az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea fiatal középpályásáról, Romeo Laviáról. 

 (Photo by Visionhaus/Getty Images)

A Chelsea középpályása, Romeo Lavia combsérülése miatt kihagyja a 2023/24-es szezon hátralévő részét. A nyugat-londoni klub szerdán közleményben erősítette meg a hírt.

“A legutóbbi orvosi vizsgálatok megerősítették, hogy Lavia, aki decemberben, a Crystal Palace ellen szenvedett jelentős combsérülést, ebben a szezonban már nem léphet pályára”

– közölte a Chelsea.

A 19 éves Lavia ebben a szezonban mindössze egyszer szerepelt a Chelsea-ben, miután tavaly nyáron 62 millió euróért leigazolták a Southamptontól. A belga bokasérüléssel érkezett a londoni klubhoz, és a szezon elején közel öt hónapot hagyott ki. A tavaly karácssony utáni Crystal Palace ellen 2-1-re megnyert mérkőzés második félidejében csereként debütált. A klub menedzsere, Mauricio Pochettino azonban a meccset követően elárulta, hogy Lavia újabb sérülést szenvedett, és a Manchester City korábbi akadémistája azóta nem lépett pályára.

Lavia mellett a nyáron szerződtetett Lesley Ugochukwu is kidől. A 20 éves játékos december óta szintén combhajlító probléma miatt nem lépett pályára. Hogy Lavia és Ugochukwu sérülései mellett fedezze a középpályát, visszahívták Cesare Casadeit a Leicester Citytől, de visszatérése óta csak háromszor lépett pályára késői csereként.