Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az idény végén távozik az Osasuna vezetőedzője! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Osasuna együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy az idény végén távozik a csapat vezetőedzője, Jagoba Arrasate.

(Photo by Ion Alcoba Beitia/Getty Images)

Az Osasuna gárdája a mai nap folyamán hivatalos közleményben tudatta, hogy a csapat vezetőedzője, Jagoba Arrasate nem fogja meghosszabbítani az idény végén lejáró szerződését, így 6 évet követően távozik a klubtól. Arrasate még 2018 nyarán vette át az akkor még a másodosztályban szereplő csapat irányítását, amellyel rögtön az első idényében első helyen zárt, azaz kiharcolta az élvonalba jutást. Az ezt követő években fokozatosan egy stabil középcsapatot varázsolt az Osasunából, amellyel a legjobb eredményeit a tavalyi szezonban érte el. Ennek eredményeként a pamplonai gárda a 7. helyen végzett a spanyol bajnokságban, illetve eljutottak a Király Kupa döntőjéig, ahol 2:1-re alulmaradtak a Real Madriddal szemben. Az előző évi sikereknek köszönhetően az Osasuna a 2023/24-es szezonban indulhatott az Európa-konferencialigában, illetve részt vehettek a Spanyol Szuperkupán is. Az biztos, hogy Arrasate a hamarosan véget érő szezonban sem fogja cserben hagyni csapatát, hiszen az Osasuna 29 fordulót követően 36 pontot begyűjtve a 12. helyen áll a tabellán, a bennmaradása pedig szinte biztosra vehető, tekintve, hogy 14 pont az előnyük a 18. Cádizzal szemben.

Jagoba Arrasate az Osasuna kispadján eddig összesen 248 mérkőzésen ült, ezeken pedig 102 győzelmet, 60 döntetlent és 86 vereséget könyvelhetett el. Távozásával a jelenlegi élvonalbeli edzők közül a második leghosszabb regnálási időszak ér véget, nála régebb óta csak az Atlético Madridot irányító Diego Simeone vezeti megszakítás nélkül ugyanazt a csapatot.