Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A La Liga elnöke szerint hamarabb lesz spanyol bajnoki Miamiban, mint Szuperliga meccs

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) elnöke mindig is szerette elmondani a véleményét, és most arról a terveiről mesélt, hogy miként valósítható meg spanyol bajnoki mérkőzés az Egyesült Államokban. 

(Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images)

A La Liga elnöke, Javier Tebas azt állította, hogy szívesen látna egy bajnoki mérkőzést az Egyesült Államokban, Miamiban még a regnálása alatt, miután nemrégiben újraválasztották 2027-ig, ami az utolsó ciklusa lehet. Így összesen 14 évig lesz a liga első embere.

Az Európai Szuperliga kihívásai közepette és a Real Madrid elnökével, Florentino Pérezzel szemben Tebas úgy véli, hogy a spanyolországi labdarúgás jövőjének más utat kellene választania, amit a Szuperligával kapcsolatos bírósági ítélet is alátámaszt.

“A december 21-i Szuperligával kapcsolatos ítélet miatt megvalósíthatóbbnak látom, hogy Miamiban rendezzünk mérkőzést, bár igaz, hogy sokkal több a gazdasági vonatkozása lenne ennek, mint sportszakmai. Ezért én ezt megvalósíthatóbbnak látom”

– mondta Tebas az El Paísnak adott interjújában.

Tebas már korábban, 2018-ban is felvetette annak az ötletét, hogy kivigyék a bajnoki mérkőzéseket Spanyolországból, és most újult erővel szeretné megvalósítani a tervét.

“Igen, újra fel fogjuk vetni az ötletet, de nem hosszú távon. Úgy gondolom, hogy jelenleg a szövetségnek csak arra van szüksége, hogy Miamiba vigyünk egy meccset. Nem hiszem, hogy egy meccsnél többről lesz szó. Legalábbis rövid távon és az én hivatali időmben nem látom ezt megvalósíthatónak.”

Hat évvel ezelőtt a La Liga azt javasolta, hogy a Girona – Barcelona és a Villarreal – Atlético Madrid mérkőzést játsszák az Egyesült Államokban, de a szurkolói csoportok és a FIFA nyomására az ötletet még azeklőtt elvetették, mielőtt megvalósulhatott volna.