Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Három jelölt van a Barcelona kispadjára, ha Xavi nem marad – sajtóhír

Katalán sajtóértesülések szerint a Barcelona javában keresi azt a személyt, aki a következő szezontól a csapat vezetőedzője lehet…

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

Annak ellenére, hogy Xavi Hernández januárban bejelentette, hogy az idény végén távozik a csapat kispadjáról, a katalánok vezetősége bízik a vezetőedző maradásában, azonban új lehetőségek után is néznek arra az esetre, ha a trénert nem sikerülne meggyőzni a közös folytatásról.

A Barcelona eredményeire egyébként határozottan jó hatással volt, hogy Xavi bejelentette távozását, az együttes azóta megtáltosodott: a Napolit búcsúztatva bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, a bajnokságban pedig a Villarreal elleni, január 27-i vereség (3-5) óta hat meccset megnyert, és csak kétszer játszott döntetlent.

A 44 éves tréner 2021 novembere óta 132 mérkőzésen ült a Blaugrana kispadján, amely irányítása alatt 82 meccset nyert meg 24 döntetlen és 26 vereség mellett.

A Mundo Deportivo úgy tudja, hogy ha Xavi mégsem maradna, akkor a PSG-t irányító Luis Enrique, a német válogaottt korábbi szövetségi kapitánya, Hansi Flick, valamint a Barcelona utánpótlásában tevékenykedő Rafa Márquez közül kerülhetne ki a csapat új edzője. A katalán lap arról is írt, hogy az olyan nagyobb nevű, más klubbal szerződésben álló edzők, mint Roberto De Zerbi, Mikel Arteta, Thomas Tuchel vagy Julian Nagelsmann nem lehet valós opció a katalánok kispadjára.