Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: a Barcelona és a PSG is simán jutott be a négy közé – videóval

A szerdai két mérkőzés után csütörtök este a másik két párharc visszavágóját játszották le a női Bajnokok Ligája negyeddöntőjében…

(Photo by Pedro Salado/Getty Images)

Az idegenbeli 2-1-es sikert követően a címvédő Barcelona hazai környezetben 3-1-re múlta felül a Brann Kvinnert, így magabiztosan jutott tovább az elődöntőbe. Ugyan a norvég gárda bátran kezdte a visszavágót az Estadi Johan Cruyffban, a katalánok fölénye az első félidő derekánál góllá érett, amikor az aranylabdás Aitana Bonmati egy látványos lepördülést követően átlövésből lőtt a hálóba. A Blaugrana a második félidőben tovább tudta növelni az előnyét, és bár a Brann erejéből is futotta egy szépítő találatra, a továbbjutás kérdésébe képtelenek voltak beleszólni. A katalán együttes sorozatban hatodszor jutott be a női Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ezzel beállította az Olympique Lyon rekordját.

Barcelona – Brann Kvinner 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Bonmati (24.), Rolfö (56.), Guijarro (88.), ill. Svendheim (70.)
Továbbjutott: a Barcelona kettős győzelemmel, 5-2-es összesítésel

 

A másik csütörtöki párharc is hasonlóan simán alakult, a favorit Paris Saint-Germain hazai pályán 3-0-ra győzte le a svéd Häckent, így 5-1-es összesítéssel abszolválta a párharcot. A visszavágón is mezőnyfölényben futballozó PSG az első félidő derekánál ragadta magához az előnyt, majd ugyan a Häcken is veszélyesen játszott, képtelen volt egyenlíteni, az utolsó húsz percen belül a francia csapat további két találattal végleg lezárta a párharcot. A vendégek soraiban Csiki Anna már 0-3-nál, a 79. percben lépett pályára csereként, csapata azonban szépíteni sem tudott, a PSG simán jutott be a négy közé.

Paris Saint-Germain – Häcken 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Chawinga (27.), Albert (70.), Katoto (74.), ill.
Továbbjutott: a Paris Saint-Germain kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel

Női Bajnokok Ligája, az elődöntők párosításai

Barcelona – Chelsea
Olympique Lyon – Paris Saint-Germain

Az elődöntők első mérkőzéseit április 20-án, a visszavágókat április 27-én rendezik.