Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xabi Alonso bejelentést tett a jövőjéről – HIVATALOS

A legutóbbi sajtóhírekkel egybecsengő bejelentést tett jövőjéről a kiválóan szereplő Bayer Leverkusen vezetőedzője…

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A 2023-2024-es szezonban még az összes tétmérkőzését veretlenül megvívó, Bundesliga-éllovas Bayer Leverkusen vezetőedzője, Xabi Alonso a pénteki sajtótájékoztatóján egyértelmű bejelentést tett a jövőjéről:

“Az idény végén nem fejeződik be a Bayernél folyó munkám. Szeretnék továbbra is segíteni a klubnak, a játékosoknak, és a vezetőség ehhez nagyszerű támogatást ad. Itt minden fantasztikus. Még fiatal edző vagyok, a karrierem szempontjából ez a legjobb döntés. Sokat gondolkoztam ezen, és biztos vagyok benne, hogy ezt kell tennem. Nagyon hálás vagyok a klubnak, a játékosoknak és a szurkolóknak, ha másképp döntenék, hibáznék. Igen, már a játékosokkal is beszéltem a döntésről.”

A 42 éves baszk tréner két, egykor játékosként erősített is csapata, a Liverpool és a Bayern München egyaránt edzőt keres, és mindkét klubnál jelölt lett volna a posztra, de úgy fest, hogy mindkét csapatnak más opció után kell néznie leköszönő vezetőedzője pótlása érdekében.

A hírek szerint Xabi Alonso válogatott szünetben találkozott a leverkuseni klubvezetőkkel, és megállapodtak benne, hogy közösen folytatják a következő idényben.

A “gyógyszergyáriak” nyolc fordulóval a Bundesliga-idény vége előtt tízpontos előnnyel vezetik a német bajnokságot a Bayern München előtt, míg a Német Kupában és az Európa-ligában ugyancsak versenyben vannak.