Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern München edzője lemondott a bajnoki címről

A Bayern München 2-0-ra elvesztette a Borussia Dortmund elleni rangadót a német bajnokság (Bundesliga) 27. fordulójában, mellyel tovább nőtt a bajorok hátránya az éllovas mögött…

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Miután a Bayern München veresége mellett az éllovas Bayer Leverkusen újabb győzelmet aratott, a két csapat közt már 13 pontra nőtt a különbség az első két helyen akkor, amikor már csak hét forduló van hátra a bajnokságból.

Noha a bajoroknak még van matematikai esélyük az előzésre, tekintve, hogy a “gyógyszergyáriak” veretlenek a teljes idényben, kevés esélyük maradt a bajnoki címre. Mindezt a Bayern idény végén távozó vezetőedzője, Thomas Tuchel is őszintén belátta a BVB elleni fiaskót követően:

“Gratulálok a Bayer Leverkusennek! A bajnoki versenyfutás véget ért.”

A Bayern a következő fordulóban a Hoffenheimhez, míg a Bayer az Union Berlinhez látogat. A két csapatnak már nincs több egymás elleni mérkőzése, februárban a Leverkusen 3-0-ra verte a münchenieket.

A német rekordbajnok a 2012-2013-as idénytől kezdve egymást követő 11 szezonban hódította el a salátástálat, míg a Leverkusen öt második hely után története első bajnoki címét szerezhetné meg.