Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: hátrányból fordítva nyert rangadót a Leicester és átvette a vezetést a bajnokságban – videóval

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 40. fordulójának nyitómérkőzésén a Leicester a Norwichot látta vendégül.

(Photo by Plumb Images/Leicester City FC via Getty Images)

A vezetést a 20. percben szerezték meg a vendégek, amihez kellett a hazaiak óriási védelmi hibája is. Egy szögletet erőből berúgott a rövidre Marcelona Nunez, és mivel a rövid kapufánál nem állt védő, így Gabriel Sara fél méterről bevetődve a kapuba vágta a labdát, miután egyetlen Leicester játékos sem figyelt rá. A Leicster is gólra tudta váltani első komolyabb helyzetét, a 34. percben Ndidi tekert a hosszú sarokra egy labdát, amelyet Mavididi visszafejelt középre, az üresen érkező Dewsbury-Hull pedig 3 méterről a kapuba bólintott.

A második játékrész elején, a 48. percben Wilfried Ndidi megfordíthatta volna a találkozó állását, azonban nagyon gyengén fejezte be az előtte adódó lehetőséget, így Angus Gunn könnyedén védeni tudott. A 61. percben sikerült a fordítás a Leicesternek, Dewsbury-Hall tette le a labdát Mavididinek, aki egy gyönyörű csellel megverte Staceyt, majd remekül tekerte a bal alsóba a labdát. A 71. percben egyenlíthettek volna a “kanárik”, azonban Jack Stacey ígéretes helyről mellé lőtt. Az utolsó pillanatokban pedig betalált a csereként beálló rutinos támadó Jamie Vardy is, amivel beállította a 3-1-gyes végeredményt. A Leicester ezzel visszavette a vezetést a bajnokságban, míg a Norwich maradt a hatodik pozícióban..

Leicester – Norwich 3-1 (0-1)
Helyszín: King Power Stadium (Leicester), Vezette: D. Bond
Gólszerzők: Dewsbury-Hall (34.), Mavididi (61.), Vardy (90+3.) ill. Gabriel Sara (20.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 40. forduló eddigi eredménye és további mérkőzései:
Hétfő:
Leicester – Norwich 3-1
16:00 Birmingham – Preston
16:00 Coventry – Cardiff
16:00 Middlesbrough – Sheffield Wednesday
16:00 Plymouth – Bristol City
16:00 Rotherham – Millwall
16:00 Stoke – Huddersfield
16:00 Sunderland – Blackburn
16:00 Swansea – QPR
16:00 West Bromwich – Watford
18:30 Ipsiwch – Southampton (Tv: Match4)
21:00 Leeds – Hull (Tv: Match4)

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore